none
computer policy's appying takes long

    Question

  • guys,

    when computers(W7, x64 pro) need a lot of time applying computer settings(about 30 minutes) at boot, what could be causing this problem or how should i troubleshoot that?

    regards,



    • Edited by enlil Saturday, November 07, 2015 5:51 PM
    Saturday, November 07, 2015 5:47 PM

Answers

  • Hi Could be number of things

    Does it only happens when computers are plugged in to the network?

    Are you pushing any software install through GPO

    How your computers are getting IP (Through DHCP server) if yes try putting one pc on static IP with correct IP and DNS address and see how long its taking.

    Check event logs on one of the machine to see if any services are failing. What king of machines are you using may be its because of slow HD in the machines. 

    If you are using DHCP it could be taking long time to get an IP.

    Saturday, November 07, 2015 7:12 PM

All replies

  • Hi Could be number of things

    Does it only happens when computers are plugged in to the network?

    Are you pushing any software install through GPO

    How your computers are getting IP (Through DHCP server) if yes try putting one pc on static IP with correct IP and DNS address and see how long its taking.

    Check event logs on one of the machine to see if any services are failing. What king of machines are you using may be its because of slow HD in the machines. 

    If you are using DHCP it could be taking long time to get an IP.

    Saturday, November 07, 2015 7:12 PM
  • thanks. wil do the testing
    Saturday, November 14, 2015 3:18 PM