locked
need advice RRS feed

  • Question

  •   
    have a customre whos doing a migration from 2k3 to 2k7 and after installing the 2 hub-cas servers in WNLB and then the 2 CCR clusters very perfectly and mail flow between the 2k3 and 2k7 internally and externally was very good
    suddenly he stoped beign able to send emails to any external domain from any user mailbox reside on the exchange 2k7
    beer in mind that there is a RGC between the 2k3 and the 2k7 hub so the main guy is still the exchange 2k3 server
    the email going from the 2k3 reach the queue and got stuck there giving the follwoing error msg
    451 4.4.0 primary target ip address responded with 421 4.2.1 unable to connect attemted failover to alternate host but that didnt succeed, either there are not alternative host or deleivery failed to all alternate hosts
     
    i tried also to send to hotmail.com , msn.com , yahoo.com also the same error 

     i enable the verbos looging on the SMTP send connector on exchange 2007
    i got this message in the log file alot
    2008-12-25T11:55:57.349Z,Internet Connector 2007,08CB3494C6B14AC2,0,,65.54.244.72:25,*,,attempting to connect
    2008-12-25T11:55:58.349Z,Internet Connector 2007,08CB3494C6B14AC2,1,,65.54.244.72:25,*,,"Failed to connect. Error Code: 10061, Error Message: No connection could be made because the target machine actively refused it 65.54.244.72:
    25"

    Ahmad Ramadan AbaYazeed
    Thursday, December 25, 2008 12:09 PM

Answers

All replies

  •  

    i already have on the exchange 2007 an smtp connector with * address space and source server are my 2 nlb hub-cas servers and a cost of 10

    and on the exchange 2003 i have the same connector but with cost of 1



    i found out that when i create the exchange 2007 connector as i said the mails wont go from any exchange 2007 mailbox to the internet

    but when i delete that connector the mail flow goes very smooth!!



    i am still waiting for any advice about this wierd problem

    waiting for replies!!!

    Thank you


    Ahmad Ramadan AbaYazeed
    Thursday, December 25, 2008 2:47 PM
    • Marked as answer by Mike Shen Friday, January 9, 2009 1:08 AM
    Monday, December 29, 2008 5:44 AM
  • Hi Ahmed

    Ta7ya Masr ya 3m :)

    I have a problem like yours but simpler

    I have one exchange 2007 server holding all Roles antispam module installed

    Everything was working great but after my ISP Deleted my dns records by mistake my server IP address was black listed for a week

    after been removed from the black list I cant send emails to outside my domain and having your exact same error messages

    If you solved your problem you may can help me

    My email is: m_nagy77@hotmail.com

    You can add me to your MSN to chat about work problems if you want

    Thanks in advance
    Wednesday, June 10, 2009 8:07 AM
  • Ta7ya masr ya bashaaaaaaaaaaaaa

    i added ya to msn
    ha2olak el 7al eh when i see u :D
    Ahmad Ramadan AbaYazeed
    Wednesday, June 10, 2009 10:50 AM