locked
MDT - Upgrading Windows 7 SP1 Pro to Windows 10 Enterprise Fails RRS feed

  • Question

  • I've been trying to deploy Windows 10 Enterprise 1903 to a test client using the Upgrade OS and it keeps failing.  My MDT is on Version 6.3.8456.1000 and I have the Windows 10 V1903 ADK installed.  I have updated my deployment shares but I keep getting a failure as follows: CDlpActionProductKeyValidate::ReportDownlevelInstallChannel(3132): Result = 0x80070490

    Following is my Setuperr file:

    2019-06-28 11:36:12, Error                 MOUPG  CSystemHelper::CheckConnectedStandby(642): Result = 0x80070057
    2019-06-28 11:36:58, Error                 MOUPG  CDlpActionProductKeyValidate::ReportDownlevelInstallChannel(3132): Result = 0x80070490
    2019-06-28 11:36:58, Error                 MOUPG  ProductKey: Failed to report Host OS channel to telemetry.
    2019-06-28 11:37:10, Error                 CSI    00000001 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #10# from Windows::Rtl::SystemImplementation::DirectRegistryProvider::SysQueryValueKey(flags = 0, key = 6d4 ('\REGISTRY\MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion'), vn = [l:25 ml:26]'CurrentMajorVersionNumber', kvic = 2, kvi = 2, disp = 0)[gle=0xd0000034]
    2019-06-28 11:37:10, Error                 CSI    00000002 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #9# from Windows::Rtl::SystemImplementation::CKey::QueryValue(flags = 0, kn = [l:63]'\Registry\Machine\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\', vn = [l:25 ml:26]'CurrentMajorVersionNumber', ic = KeyValuePartialInformation, info = {l:0 b:}, disp = 0)[gle=0xd0000034]
    2019-06-28 11:37:10, Error                 CSI    00000003 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #38# from Windows::Rtl::SystemImplementation::DirectRegistryProvider::SysQueryValueKey(flags = 0, key = 6d4 ('\REGISTRY\MACHINE\SYSTEM\Setup'), vn = [l:7 ml:8]'Compact', kvic = 2, kvi = 2, disp = 0)[gle=0xd0000034]
    2019-06-28 11:37:10, Error                 CSI    00000004 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #37# from Windows::Rtl::SystemImplementation::CKey::QueryValue(flags = 0, kn = [l:31]'\Registry\Machine\SYSTEM\Setup\', vn = [l:7 ml:8]'Compact', ic = KeyValuePartialInformation, info = {l:0 b:}, disp = 0)[gle=0xd0000034]
    2019-06-28 11:37:10, Error                 CSI    00000005 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #45# from Windows::Rtl::SystemImplementation::DirectRegistryProvider::SysQueryValueKey(flags = 0, key = 6d0 ('\REGISTRY\MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion'), vn = [l:11 ml:12]'BuildBranch', kvic = 2, kvi = 2, disp = 0)[gle=0xd0000034]
    2019-06-28 11:37:10, Error                 CSI    00000006 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #44# from Windows::Rtl::SystemImplementation::CKey::QueryValue(flags = 0, kn = [l:63]'\Registry\Machine\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\', vn = [l:11 ml:12]'BuildBranch', ic = KeyValuePartialInformation, info = {l:0 b:}, disp = 0)[gle=0xd0000034]
    2019-06-28 11:37:26, Error                 CSI    00000007 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #75# from Windows::Rtl::SystemImplementation::DirectRegistryProvider::SysQueryValueKey(flags = 0, key = 288 ('\REGISTRY\MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts'), vn = [l:21 ml:22]'Arial Nova (TrueType)', kvic = 2, kvi = 2, disp = 0)[gle=0xd0000034]
    2019-06-28 11:37:26, Error                 CSI    00000008 (F) STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND #74# from Windows::Rtl::SystemImplementation::CKey::QueryValue(flags = 0, kn = [l:69]'\Registry\Machine\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts\', vn = [l:21 ml:22]'Arial Nova (TrueType)', ic = KeyValuePartialInformation, info = {l:0 b:}, disp = 0)[gle=0xd0000034]
    2019-06-28 11:38:47, Error                 MOUPG  CDlpActionImpl<class CDlpErrorImpl<class CDlpObjectInternalImpl<class CUnknownImpl<class ICompatAction> > > >::Suspend(1253): Result = 0xC1800104
    2019-06-28 11:38:47, Error                 MOUPG  CDlpTask::CheckUserInterruptEx(3060): Result = 0x800704D3
    2019-06-28 11:38:47, Error                 MOUPG  CDlpTask::CheckUserInterrupt(3112): Result = 0x800704D3
    2019-06-28 11:38:48, Error                 MOUPG  CSetupManager::ExecuteInstallMode(828): Result = 0xC1900208
    2019-06-28 11:38:48, Error                 MOUPG  CSetupManager::ExecuteDownlevelMode(392): Result = 0xC1900208
    2019-06-28 11:38:50, Error                 MOUPG  CDlpTask::Cancel(982): Result = 0xC1800104[gle=0x00000003]
    2019-06-28 11:38:50, Error                 MOUPG  CDlpActionImpl<class CDlpErrorImpl<class CDlpObjectInternalImpl<class CUnknownImpl<class ICompatAction> > > >::CheckInitialized(237): Result = 0x8000000A[gle=0x00000003]
    2019-06-28 11:38:50, Error                 MOUPG  CDlpActionImpl<class CDlpErrorImpl<class CDlpObjectInternalImpl<class CUnknownImpl<class ICompatAction> > > >::Cancel(163): Result = 0x8000000A[gle=0x00000003]
    2019-06-28 11:38:50, Error                 MOUPG  CDlpTask::Cancel(1033): Result = 0x8000000A[gle=0x00000003]
    2019-06-28 11:38:50, Error                 MOUPG  CDlpManager::Reset(1662): Result = 0x8000000A[gle=0x00000003]
    2019-06-28 11:38:50, Error                 MOUPG  SetupManager: Reset WinDlp State failed with error [0x8000000A][gle=0x00000003]
    2019-06-28 11:38:50, Error                 MOUPG  SetupManager: Failed requested cleanup: [0x8000000A][gle=0x00000003]
    2019-06-28 11:38:51, Error                 MOUPG  CSetupManager::Execute(284): Result = 0xC1900208[gle=0x00000003]
    2019-06-28 11:38:51, Error                 MOUPG  CSetupHost::Execute(412): Result = 0xC1900208[gle=0x00000003]

    I have added a line in my custom settings.ini file that has my Windows 10 Product Key (an MAK key from the MS Volume Lic site)  and my task sequence is very basic since I'm just testing. I've also included the lines from the BDD log where the error occurs:

    <![LOG[ZTI Heartbeat: command has been running for 0 minutes (process ID 3676)]LOG]!><time="11:36:06.000+000" date="06-28-2019" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: command has been running for 0 minutes (process ID 3676)]LOG]!><time="11:36:06.000+000" date="06-28-2019" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Return code from command = -1047526904]LOG]!><time="11:38:52.000+000" date="06-28-2019" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Setup failed to upgrade OS from  Server Name\Share\Operating Systems\Windows 10  x64\setup.exe, rc = -1047526904]LOG]!><time="11:38:52.000+000" date="06-28-2019" component="LTIApply" context="" type="3" thread="" file="LTIApply">

    Any assistance will be greatly appreciated!

    Thanks,

    Dino

    Friday, June 28, 2019 4:07 PM