locked
Több SharePoint lista szűrt összegzése listanév alapján csoportosítva RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Egy ideje mellékvágányon foglalkoztat a téma, de nem találok rá egyszerű megoldást, ezért gondoltam, megkérdezem itt:

  Adott egy SharePoint 2007 webhely, rajta mondjuk három lista, melyek egy-egy projekt szakaszait sorolják fel határidővel és felelőssel. A listák ugyanabból a listasablonból készültek, oszlopaik ugyanolyanok.
  Azt szeretném elérni, hogy egy kijelző (legyen a neve mondjuk "Közelgő események") ennek a három listának az elmeit mutassa összegezve, de csak azokat, amelyeknek a határideje mondjuk a következő egy hétben esedékes.
  Idáig nem is tűnik bonyolultnak, hiszen egy Content Query kijelzővel ez gyorsan megoldható. Én viszont azt szeretném, hogy a kijelzőben az elemek az egyes listák neve alapján legyenek csoportosítva, valahogy így:

  Projekt 1
  Előkészítés 2010. 07. 06.
  Fejlesztés 2010. 07. 14.

  Projekt 2
  Tesztelés 2010. 07. 05.

  Projekt 3
  Bevezetés 2010. 07. 10.

  A CQWP-tal sok dolgot meg lehet csinálni, de ezt nekem még nem sikerült. Heather Solomon leírása mentén is próbálkoztam, de a listanevet, mint csoportosítási szempontot nem tudtam elérhetővé tenni.

  A másik irány, amiben elindultam, az a Designerben alkalmazható Data View. Ebben még nincs sok tapasztalatom, illetve épp csak elkezdtem a próbálkozásaimat, de a legjobb, amit elértem az az, hogy a három lista teljes tartalma egymás mellett megjelent egy "kijelzőben".

  Bár a tanulópénzt mindenért ki kell fizetni, nem szeretnék fölösleges köröket futni, így arra kérlek titeket, hogyha van ötletetek, esetleg konkrét elképzelésetek a probléma megoldására, vagy tudtok adni pár linket, amik a jó irányba terelnek, akkor ne tartsátok őket vissza.

  Még annyit hozzá tennék, hogy a tökéletes megoldás azt is magába foglalná, hogy ha bejön a képbe egy újabb projekt lista a meglévők mellé, akkor azt lehetőleg automatikusan feldolgozza a rendszer, és bevegye "Közelgő események" kijelzőbe (akár tartalomtípus alapján, ahogy a CQWP, akár másképp).

  Előre is kösz!

  Tuesday, July 6, 2010 10:35 AM

All replies

 • Szia!

  Hát, lehet, hogy fejlesztés nélkül nem úszod meg.

  Én a CQWP-ból származtatnék egy saját webkijelzőt, és vagy közvetlenül nyomnám bele a Data propertybe a szükséges adatokat, vagy az XSLT-t bővítenem ki egyedi függvénnyel, ami pl. az elem URL-e alapján visszaadja a lista nevét.

  Utóbbi technikáról Waldek írt egy jó postot két éve:

  Extending Content Query Web Part XSLT with custom functions
  http://blog.mastykarz.nl/extending-content-query-web-part-xslt-custom-functions/

  Üdv,
  Péter

  Tuesday, September 7, 2010 6:38 AM