locked
Driver probléma XP-Home Magyar op.rendszerben RRS feed

 • Question

 • Kedves Fórum-társak!

  Segítségre lenne szükségem az alábbi probléma megoldásában:

  Használt számítógépen (így vettem) XP-Professional SP1 operácíós rendszer futott gond nélkül.

  Vásároltam egy jogtiszta XP-Home_Magyar operációs rendszert és feltelepítettem egy szűz merevlemezre (a régit kivettem belőle). Ettől kezdve nem tudom az alaplapi, integrált hangkártyát, illetve az AGP csatlakozóba illesztett grafikus kártyát működésre bírni!!

  Bármilyen meghajtó programmal próbálkozom, kiírja a telepítésnél, hogy ez a driver nem ment át a Windows logo tesztelésen, (attól függetlenül, hogy a letöltött driver WHQL certified!) és ha folytatom a telepítést, a végén "kék halállal" leáll a gép, (driver problémára hivatkozva). Ha visszahelyezem az eredeti merevlemezt, minden periféria tökéletesen működik!! (beleértve a hang és grafikus kártyát is).

  Próbálkoztam azzal, hogy az eredeti oprendszerből kimentettem a müködő drivereket, és azokat telepíteni XP-Home operácíós rendszer alá, de ugyanazzal az eredménnyel zárult a kísérlet!

   

  Kérlek benneteket, ha tudtok segítsetek a probléma megoldásában!

  Előre is Köszönöm!

   

  Friday, March 19, 2010 11:00 AM

Answers

 • Igen, mint mondtam, ilyen előfordul, hogy ujabb SP esetén nem tetszik neki a driver. Szerintem két dolgot tehetsz (gondolom a legújabb driverek vannak telepítve): hagyod az egészet sp1-en, vagy lecseréled a videó/hangkártyát. A CM hangkártya esetén kipróbálnám, hogy máshol biztos működik a mikrofon.

  A.

  • Marked as answer by cjano06 Tuesday, March 23, 2010 10:21 AM
  Tuesday, March 23, 2010 7:41 AM

All replies

 • Pedig itt nagyon úgy tűnik, hogy mégis driver-hiba lesz. Egyrészt naprakészre tenném a Win-t (SP3, patchek), majd utána ismét próbálkozék. S tényleg csak megfeleő driverekkel - ezek szerint mégsem biztos, hogy jók.

  Nem tudom, Home esetén járható-e, de kipróbálnám: http://www.mydigitallife.info/2007/12/07/disable-unsigned-driver-installation-dialog-prompt-in-windows-xp/

  A.

  • Proposed as answer by karcsi111 Sunday, July 25, 2010 7:09 PM
  Friday, March 19, 2010 11:20 AM
 • Most nézem, hogy az eredeti merevlemezen is SP1 van csak. Nos, egyik ismerősnél futottam bele, hogy SP2 esetén már "csíkos" lett a kép - gyakorlatilag a videókártya cseréje javasolt ilyenkor. A Home rendszeren melyik SP van?

  A.

  Friday, March 19, 2010 11:21 AM
 • Kedves Asterix

   

  Win telepítés után első dolgom volt, hogy bekapcsoltam az automatikus frissítést, miáltal rögtön letöltötte az SP3-t, utána pedig további 66 javító csomagot. Azaz a Windows XP-Home teljesen naprakészen frissítve van!

  Gyakorlatilag ebben látom a hiba forrását, mivel ezek a hardverek SP1-es op.rendszer alatt működtek kifogástalanul!

  A grafikus kártya esetén még el lehet gondolkodni a cserén, de a hangkártya integrált, azaz alaplapot kellene cserélnem??!! És mi van akkor az OEM-es Windows rendszeremmel? Az is mehet a kukába?

   

  A javasolt link alapján ismét megpróbálom a telepítést, természetesen egyelőre a hangkártyával, hiszen az nem cserélhető (bár másikat attól még tehetek bele egy PCI-os foglalatba)

  Friday, March 19, 2010 1:01 PM
 • Mivel gondolom még semmi nincs a rendszeren, lehet, hogy megpróbálnám újratelepíteni, ezúttal csak SP1-ig (ha van időd/kedved).

  A.

  Friday, March 19, 2010 1:04 PM
 • Jó Reggelt Asterix! Hétvégén egy üres partícióra feltelepítettem a WinXP-hom SP1-et (csak azt, ami az eredeti CD-n van), majd minden drivert. Hiba nélkül működik minden! Csak, hogy ne lehessen "happy end" a vége, miután bekapcsolom az automatikus frissítéseket, ahogy letöltődik és települ az SP3, újraindítás után KÉK HALÁL, grafikus kártya driverre hivatkozva. Rendszer újraindít, safe módban, driver le, újraindít: KÉK HALÁL, driver probléma... Ismét safe mód, hangkártya (integrált, alaplapi) driver le, újraindít: RENDSZER tökéletesen működik... Kérdem én, ilyenkor mi van? Hol a kompabilitás a Windows részről? Vagy én csinálok valamit rosszul?
  Tuesday, March 23, 2010 7:28 AM
 • És még valami: tettem a gépbe egy AC-3 CM8738-as hangkártyát, ha már nem bírom az alaplapit működésre bírni. Letöltöttem a legfrissebb meghajtó programot a C-media hivatalos oldaláról. Hang van, mikrofont nem tudom működésre bírni...
  Tuesday, March 23, 2010 7:36 AM
 • Igen, mint mondtam, ilyen előfordul, hogy ujabb SP esetén nem tetszik neki a driver. Szerintem két dolgot tehetsz (gondolom a legújabb driverek vannak telepítve): hagyod az egészet sp1-en, vagy lecseréled a videó/hangkártyát. A CM hangkártya esetén kipróbálnám, hogy máshol biztos működik a mikrofon.

  A.

  • Marked as answer by cjano06 Tuesday, March 23, 2010 10:21 AM
  Tuesday, March 23, 2010 7:41 AM
 • Köszönöm a támogatást, még ha nem is sikerült orvosolni a problémát, mindenképpen hasznos volt! Üdv: Csaba
  Tuesday, March 23, 2010 7:52 AM
 • Szívesen. Arra kérlek, majd valahogyan zárd le a szálat is.

   

  A.

  Tuesday, March 23, 2010 7:55 AM
 • és azt hogyan kell?
  Tuesday, March 23, 2010 9:48 AM
 • Megjelölöd válaszként azt, ami szerinted a "válasz" a feltett kérdésedre.

  A.

  Tuesday, March 23, 2010 10:00 AM
 • van kis gondom a mikrofonomal vga hangkártyám van eés nem ismeri fel a mikrofont
  Sunday, July 25, 2010 7:10 PM
 • Karcsi: kérlek nyiss egy másik szálat, ne keverjük őket. Valamint jó lenne kipróbálni másik gépben/másik mikrofonnal.

  A.

  Monday, July 26, 2010 5:53 AM