locked
Login/Logout delays after performing windows experience index RRS feed

  • Question

  • Hi

    I have a HP tx1000 notebook with Windows 7 installed.

    everything was OK, but after I performed Windows Experience Index to rate my notebook, I got a long delay between login and showing desktop with a blank screen for about 20 seconds. the same is happened when i want to log out or restart or shutdown.

    what can i do for this. please help me...

    Sunday, October 9, 2011 1:10 AM

All replies

  • Hi,

     

    I have never seen that WEI could cause this kind of problem. I suggest you may perform a Clean Boot then check whether this problem is caused by third party software.

     

    http://support.microsoft.com/kb/929135

     

    Note: Clean Boot is a step of troubleshooting, we can go back to normal by running MSCONIFG.

     

    Also I wondering whether you may find an Event log in “Computer management ->Event Viewer ->Windows log -> system” which Event ID is 100,such as:

     

    Log Name:      Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance/Operational

    Source:        Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance

    Date:          7/12/2010 7:30:48 PM

    Event ID:      100

     

    You may post this log here, then we could check the detail boot time list.


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread. ”
    Tuesday, October 11, 2011 10:28 AM