none
Project Server 2010 - Issue with correct recording of timesheet actual hours with decimals RRS feed

  • Question

  • We have Project Server 2010 and are using the timesheet functionality for recording resource times/costs in the schedules.

    It has come to light only recently, that for one user, suddenly the times she is entering are not being summed up correctly. An image of her timesheet and the manage timesheet screens are shown below. Note she entered 9.5 hrs but the total that appears in the manage timesheet screen is 9.514hrs.

    If you look at the history of the previous weeks as well, the weird change toi the total hours has occurred in the previous 4 weeks as well.  I have no idea why this has started happening and am not aware of any change to the resource's details (apart from a change to her hourly rate).

    Has anyone experienced this before? 

    Thanks

    Peter

    Timesheet entry screenshot

    Manage Timesheet screenshot

    Friday, April 17, 2015 4:02 AM

All replies

  • Hi,

    please check the patch level of your server. This was an issue in the past, especially related to Single Entry Mode, but had been fixed in the past (at least more than one year ago). Are you seeing this issue with a current ptach level or is it perhaps just not yet fixed on the system?

    Regards
    Barbara


    To increase the value of this forum, please mark the replies that helped to solve your issue as answer. If you find answers to questions from other forum participants to be helpful, please mark them as helpful. Your participation will help others to find an appropriate solution faster. Thanks for your support!

    Friday, April 17, 2015 5:31 AM
    Moderator
  • Thanks Barb

    Now that you mention it, we had planned to install Project Server SP2 in about April 2014 but there was an issue with some custom developed stuff when we tested it in our TEST environment and we never got around to deploying it to PROD.

    Are you suggesting that if we install SP2, that should resolve the issue?

    Peter

    Friday, April 17, 2015 6:03 AM
  • Hi,

    if you even don't have SP2 applied, it is time for patching :). I can't tell you right now, when decimal issue was finally fixed. But I think that it is included in SP2. However, if you start patching, just thing also about applying most current patch at the same time. Perhaps the most current patch will avoid issues with your custom solution?

    Regards
    Barbara


    To increase the value of this forum, please mark the replies that helped to solve your issue as answer. If you find answers to questions from other forum participants to be helpful, please mark them as helpful. Your participation will help others to find an appropriate solution faster. Thanks for your support!

    Friday, April 17, 2015 6:26 AM
    Moderator
  • We have this issue and are past the patch that discussed decimal rounding (April 2014, though it was more related to the application of resource rates).  This seems different from that noted rounding problem.

     We have at least three users (out of 625) that have this problem every week and it isn't always the same users.  If we re-enter the time and zero fill the cells for the problem task it will fix it. 

    It is almost like when a user deletes a value that it is leaving residual numbers in the field. 

    Our 2010 server version below which is through Sept 2014 CU:
    14.0.7132.5000 


    Any help on this would be appreciated.

    Thanks!


    • Edited by Yauchzee Tuesday, April 28, 2015 4:47 PM
    Tuesday, April 28, 2015 4:45 PM