locked
Idozitett "net start" nem rendszergazda felhasznaloval (W2k3) RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

   

  A terminal szervereken szeretnem a print spoolert naponta ujrainditani, kulonben egyre tobb es tobb memoriat foglal. Arra gondoltam, mi sem egyszerubb, a napi mento scriptbe beteszem. Nincs is ezzel semmi baj, hibatlanul lefut, de a stop-start nem hajtodik vegre.

  Amikor a parancsot "runas /noprofile /user:tartomany\felhasznalo cmd"-vel futtatom, a cmd ablakban kivaloan lefut a net stop spooler es a net start spooler. Ilyenkor a net.exe es a net1.exe egymas utan elindul, majd eltunik a task listabol. Amikor az idozitett feladattal futtatom (ami szinten a felhasznalo neveben fut, de nyilvan nem tud cmd ablakot nyitni), nem jelenik meg a net es net1, csak a ketto kozott elhelyezett sleep.exe. Egy modon megis fut, akkor, ha a felhasznalo be van jelentkezve a gepre. Ekkor megjelenik a cmd ablak, es latszik, hogy rendben leall es elindul.

  Miert kell a net es net1.exe-nak a cmd programablak? Hogyan lehet rabirni, hogy mukodjon nem interaktiv modban is?

   

  Udv,

  Peter

  Monday, July 30, 2007 2:57 PM

All replies

 • Mivel ez W2k3 szerver, van rajta sc parancs, igy a net parancsot kivaltja, azzal siman fut. Azert erdekelne, mitol nem megy a net ablak nelkul.

   

  P.

   

  Monday, July 30, 2007 3:43 PM
 • Hali,

   

  Ez jó kérdés, mert én pl. a net-et használom batchből, ablak nélkül, hálózati meghajtó mappelésre és az megy minden gond nélkül.

   

  üdv,

  Zoli

  Monday, August 6, 2007 2:44 PM
 • Szia!

   

  Mit jelent, h. "ablak nélkül"? Nem rendszergazda a felhasználó akinek a nevében fut az időzített feladat, és net use parancs van a  cmd-ben? Ez megy nekem is, de a net start nem akar. Sad Szóval W2k-ra nincs beépített megoldásom. (Nem beépített a sysinternals utility, nem próbáltam, de biztos megy.)

   

  Üdv,

  P.

  Monday, August 13, 2007 10:16 AM
 • Normal user nem használhatja a "net stop" és "net start" parancsokat. Szép is lenne. Smile

  Monday, August 13, 2007 12:28 PM
 •  FlowM@N wrote:
  Normal user nem használhatja a "net stop" és "net start" parancsokat.

   

  Hasznalhatja a' ... csak jogot kell neki ra adni  (mi is hasznaljuk, kedves ugyfel szokta a sajat szervizeit ujrainditani, kap terminal szessonben egy services.msc-t, aztan jonapot, a "rendszer" szervizeket viszont nem tudja piszkalni).

   

  Ez nyilvan megtortent, hiszen "siman" lefuttatva mukodik, legalabbis ezt irta Peter. Otletem egyelore viszont nincs a megoldasra ...

  Wednesday, August 15, 2007 7:13 AM
 • Hopp az elejét nem olvastam el. Big Smile

  Wednesday, August 15, 2007 9:16 AM