locked
Windows Mobile + Exchange 2003: második menet RRS feed

 • Question

 • Sziasztok,

   

  láttam, hogy valaki már küzd Windows Mobile 5 és Exchange ActiveSynch problémával. Sajnos én is elakadtam. A helyzet nagyon hasonlít a Bakti Roland kollega által vázolthoz: Exchange 2003 SP2, saját certifikát. Van OWA, működik rendesen, viszont az OWA-t egy https://x.y.hu/exchange URL-lel lehet elérni. A certifikát az x.y.hu gépre szól. Kiexportáltam .cer file-ba, felmásoltam a telefonra, kettőt kattintottam rajta, megkérdezte, hogy be akarom-e installálni, azt válaszoltam, hogy igen.

  Ennek ellenére amikor megpróbálom összelőni az Exchange-dzsel, 0x80072EFD hibakódodt kapok, ami certifikát probléma, ha jól tudom.

  Gáál András kollega említi, hogy meg lehet ezt csinálni, csak további bütykölésre van szükség, ehhez kérek segítséget. Sajons az ISAServer.org.on nem találtam a megfelelő silabuszokat....

   

  Köszönöm a segítséget:

   

  Péter

   

  PS: T-Mobile MDA Vario II-vel próbálkozok, ha ez számít

  Friday, June 15, 2007 9:48 AM

Answers

All replies

 • Szia!

   

  Ha a cégen belül van egy ROOT tanusítvány kiadó, akkor annak a tanúsítványát exportáld ki, és azt vidd át a PDA-ra.

  Az szépen bekerül a RootCA-k közé, és már működik is.

   

  Érdemes kipróbálni ilyen esetben, hogy nem használsz SSL-t. Ha úgy ok, akkor lehet továbblépni.

   

  Üdv,

  Pisti

  Thursday, June 21, 2007 11:33 AM
 • Sziasztok!

   

  Én is pont ezzel küzdök. Nálam a self-signed cert már bent van az MDA-n (szintén Vario II) root certek között, de csatlakozáskor  a hiba Support Code 0x85010004, ezzel a szöveggel:

  "Your account in Microsoft Exchange Server does not have permission to synchronize with your current settings. Contact your Exchange Server Administrator."

   

  Csak ezt találtam, de nem igazán tudok mit kezdeni vele: http://support.microsoft.com/?kbid=919864

   

  Előre is megköszönök minden ötletet és segítséget ezzel kapcsolatban. Sürgős.

   

  Üdv/

  Zombor Attila

   

   

   

  Wednesday, June 27, 2007 11:36 AM
 • Hali,

   

  A cikkben jelzett hotfixet el kell kérned a Microsofttól. Felhívod a hotline-t és elsírod nekik, hogy neked biza ez a hotfix kellene. E-Mailben kapsz tőlük címet, hogy honnan tudod letölteni.

   

  üdv,

  Zoli

  Wednesday, June 27, 2007 12:30 PM
 • Köszi Gömöri Zolinak a reagálást, de inkább még küzdök vele, ez nem is hiba volt. Ennek az volt az oka, hogy az ISA blokkolta a /microsoft-server-activesync/* mappát (nemvolt bekapcsolva ISA wizzardon az ActiveSync Sad( ) 

  Miután az ISA már betolja szépen, eljutottam a következő hibához: 0x85010014 hiba jön, ha az Exchange-en a Form Based Auth be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, akkor szinkronoz HTTPS-en gyönyörűen. Viszont az OWA miatt szükségem volna az FBA-ra, úgyhogy most erre keresem a megoldást. Ha ez megvan, akkor már talán nem lesz több bibi. Azt néztem, hogy Mr. Shinder szerint http://www.isaserver.org/tutorials/2004pubowamobile.html több listener kellene, de ez má inkább az ISA listára illene...

  Azért még várom a javaslatokat. Remélem azért e thread indítójának is tudunk a végén referálni ... amennyit kísérleteztem ezzel, lassan már expert leszek DirectPush-ból Wink

  A self-certtel én is megbírkóztam: először pfx-be exportáltam, úgy visziont csak a private cert-ek közé teszi be. Ha CER típusként megy ki, akkor az import után Root CA-k közé kerül a PDA-n. Remélem ez segít egy kicsit.

  Üdv/za

  Wednesday, June 27, 2007 1:29 PM
 • Hali,

   

  Ez esetleg nem megoldás a problémádra?

  http://support.microsoft.com/kb/817379

   

  üdv,

  Zoli

  Wednesday, June 27, 2007 2:28 PM
 • Én is pont ezt találtam, és a Method 2 a megoldás!!! Ahogy írja is, SBS-en szépen megcsinálja a wizzard. Azon is kipróbáltam, ott nem kell semmit tenni, mert mindent beállít. Kicsit nehéz összepározni, hogy a 0x85010014-re ez a megoldás...

  Köszi a segítséget.

  Üdv/Zombor Attila

   

   

  Wednesday, June 27, 2007 3:15 PM