locked
Xp boot hálózat nélkül lassú RRS feed

 • Question

 • Szervusztok!

  Érdekes gond ütötte föl a fejét az egyik cégünknél, egy notebookon. A rendszer W2k3 SBS szerver AD. A notebook be van(volt) léptetve domainbe, de helyi profilt használ a tulaj. Így hozzá tudunk féni a gépéhez távolról, megy a központi managment a víruskergetőnél, de ember tud telepítgeni mindent (igényli) és megy minden olyan programja, amihez rendszergazda jog kell.
  Tehát az a gond. Ha a cégnél a dokkolóba be van csatlakoztatva a hálózat, vagy van wifi a gép kb fél perc alatt összeszedi magát. Emberünk elviszia haza. a gépezet kb 5 percig álla a beállítások alkalmazása ablaknál (HDD néha villan egyet), utána a crt+alt+del bejön utána ugyan, de hiába nyomkodjuk, kb 2 perc, amíg bármit is reagál. Utána bejelentkezik, és minden program irgalmatlan lassú rajta. Egy cella ugrás az Excelben kb 3 perc. Hálózati meghajtók vannak a cégnél, amit persze otthon nem ér el, illetve mindkét helyen router osztja a címeket DHCP-n. Otthon akkor is lassú, ha a home hálózat csatlakoztatva van.

  Elég gas, már a domainből is kilépettem, de csak azt értem el, hogy bent is lassult valamennyit.

  Valami tipp?

  Köszönettel Hitman
  Monday, August 6, 2007 6:17 PM

All replies

 • Szia,
  szerintem némiképp öszetett a probléma.
  1, valószinüleg az xp dinamikus cimet kap, és ha nincs fix ip neki belőve akkor képes hosszú percekig várni induláskor mire rájön hogy nincs ip cim. Probáld ki hogy az alternativ tabon adsz neki fix ip-t. ez igaz a wifi-re is.
  2, a csatlakoztattott meghajtokat csatlakoztassa le mikor leállitja a gépet, különben otthon is keresni fogja a win, és ez szintén igen lassú lehet.
  3,bejelentkezés után már nem lenne szabad lassúnak lennie, futass egy feladatkezelőt és nézd meg hogy mi eszi a proci-t memóriát stb.
  Monday, August 6, 2007 7:21 PM
 • Ha a víruskereső F-Secure? Azt le kellene szedni, van rá eltávolító külön tool is. Újra felrakni. Nálam okoztott hasonló gondot.
  Thursday, August 23, 2007 10:18 AM