locked
MOSS 2007 adatkapcsolat excel segítségével RRS feed

 • Question

 • Adott egy Microsoft Office SharePoint Server 2007. Fel szeretnék rakni a kimutatások weblapra egy olyan Excel kimutatást, ami egy külső sql-es adatbázishoz kapcsolódik és onnan jelenít meg adatokat. A Problémám az, hogy feltöltöm az Exceles dokumentumot, de nem lehet frissíteni, vagyis hibaüzenetet ad.

  Ha jól tudom, akkor az Excel Web Access nem tudja megjeleníteni azokat az Excel fájlokat amik külső adatforráshoz kapcsolódnak, viszont ha kimutatást készítek az excelben akkor meg tudja jeleníteni.

  A problémát a következő módon próbáltam megoldani, sikertelenül:

  Ezért készítettem egy UDC fájlt, ami kapcsolódik az SQL-es adatbázis egy táblájához ebben SQL autentikációt használtam vagyis SA-val léptem be és kértem hogy mentse le a kapcsolati fájlba. Ezek után feltöltöttem a SharePoint adatkapcsolatok weblapjára. Elmentem a kimutatás weblapra és ott létrehoztam egy új Excel dokumentumot. Megnyitottam és készítettem egy kimutatást, mégpedig úgy, hogy felhasználtam hozzá az előbbiekben feltöltött adatkapcsolati fájlt. Excelben szépen kapcsolódott az adatbázishoz, megjelentek az adatok. Elmentettem a SharePoint kimutatások weblapjára. Megnyitottam a SharePoint kimutatástárát és ott volt a fájl amit elmentettem. Rákattintottam és megnyitotta az Excel Web Access segítségével és megjelentek az adatok a weben. Felmentem az SQL szerverre és módosítottam egy adatot, ezután a weben frissítések menüpont Az összes kapcsolat frissítése menüre kattintottam hogy lássam az friss adatokat. Ekkor a következő hibaüzenetet kaptam:

  „Nem olvashatók be a külső adatok a következő kapcsolatokhoz:
  kapcsolat
  Elképzelhető, hogy az adatforrások nem érhetők el, nem válaszolnak vagy megtagadták a hozzáférést.
  Ellenőrizze, hogy engedélyezve van az adatfrissítés a megbízható hely esetén, illetve hogy a munkafüzet adatainak hitelesítése megfelelően van beállítva.”

   

  A központi felügyeleten felvettem a biztonságos adatkapcsolati tárak közé azt a mappát ahol tárolódik az adatkapcsolati fájl, de nem segített.

   

  Tudna valaki segíteni.

  Előre is köszönöm.

  Tuesday, September 7, 2010 10:19 AM