locked
Windows 10 Client will not install during TS RRS feed

  • Question

  • Hey Guys,

    just hope you have any idea what i could do.
    We use in SCCM 2016, Version 1806.

    I have some OSDs in TS. When we deploy Windows 7 for example the client will install sucessfully.
    When we deploy Windows 10, in this Case 1803 but the problem persits in all other versions, the client will not be installed.

    When i take look into the logs dism, smsts, i see that the client has been downloaded successfully to the client..
    And the Step will complete succesful but in the end there is a message that the client has not been installed.

    All other steps in the TS will not continue.
    My next try is to install it manually during the TS, so i will create a package and add them to the TS.

    Do you have any ideas or need more information?

    Best Regards
    Basti

    Friday, September 21, 2018 8:41 AM

All replies

  • Recall that there is no such product as SCCM 2016, I assume you mean ConfigMgr CB 1806. 

    What is the error returned from the TS and if you look at the CMsetup.log on the client does it say it even started or does it never even execute the installation of the client?


    http://www.sccm-tools.com http://sms-hints-tricks.blogspot.com

    Friday, September 21, 2018 11:09 AM
  • Sorry, you are right. It is ConfigMgr CB 1806.

    There is no error returned. The Step and the TS also will complete successfuly.
    I can see in the smsts Log that the Client is downloaded. Some lines more there is a line: The SMS Client is not installed and the Step has compledet with return code 0, succesful.

    When the TS is running, i can see that the client will downloaded.
    After the download the PC restarts, configures Windows 10 and has finished.

    All additional steps after the client installation has not been exectued and on the C root i can find a _SMSTaskSequence folder with the wim file, the driver etc.

    On the PC i cannot find a CMsetup.log and no CCMsetup.log.
    It seems that the download has completed but the installation has not been started.

    When i install the client manually it works good. The client will report all needed information, installs additional software and so on.

    On the other side, when i select to Install Windows 7, the client and all steps will complete.
    I have two TS, one for Win7, one for Win10.
    So i think there is no general problem in SCCM.

    Have you any idea what i could do to get any information what happens here.

    Best regards
    Basti


    • Edited by Basti087 Friday, September 21, 2018 2:02 PM
    Friday, September 21, 2018 2:01 PM
  • how are you installing it? Via the built-in TS step or are you using a special package.  You can see the entire client downloaded or just the ccmsetup.exe?


    http://www.sccm-tools.com http://sms-hints-tricks.blogspot.com

    Friday, September 21, 2018 2:07 PM
  • I used the built-in in the TS.
    I can see the complete client downloaded in the folder.

    Friday, September 21, 2018 2:11 PM