locked
WIFI titkosítás RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Azt szeretném kérdezni hogyan lehet a WIFI-t a lehető legbiztonságosabban titkosítani 2 gép között és hogyan? WPA2 Enterprise? Az is érdekelne hogyan tudom letiltani az SSID-t ha kiveszem a pipát az enable SSID broadcast négyzetből a laptop nem látja a wifi kapcsolatot, valamint a MAC Adresshez  mit kell megadnom hogy csak az én két gépem tudjon csatlakozni és még az szeretném h a DHCP max 2 címet osszan ki.

  Windows 7 64bit / statikus IP címem van ( cabel )
  TP-LINK TL-WR541G / TL-WR542G

  Saturday, June 12, 2010 3:21 PM

All replies

 • Ez nem igazán Windows 7-el kapcsolatos téma. Ez mind a router témakörbe tartozik.

  A titkosításról annyit, hogy a WPA-s az újabb, de ha valaki fel akarná törni és ért is hozzá, nem lehet akadály. De ismétlem, ehhez nagyfokú tudás kell.

  Az SSID nem célszerű elrejteni, mert mint rájöttél, az alapján találja meg a laptopod is a WiFi-det. Habár nem nagyon értem, mert az én routeremen (Edimax) ilyen lehetőség nincs. De arra tudok tippelni, hogy ez esetben nem automatikus kereséssel találod meg a WiFi-det, hanem kézileg kell megadni és bár nem listázza a laptopod, mégis így csatlakozik hozzá.

  A MAC adress a hálózati kártya (asztali PC-ben) fizikai címe, laptopoknál pedig az integrált hálózati "kártya" fizikai címe. Válts az adott gépen/laptopon parancssoros módra (cmd) és add ki az ipconfig/all parancsot. Az így kilistázott részletes információkban a fizikai cím sorban fogod megtalálni a MAC címet.

  Konkrét MAC címhez statikus IP-t a router LAN részében tudsz megadni a DHCP beállításoknál. A fent kiderített MAC címeket kell megadnod és egy általad választott IP címet a hálózatod tartományán belül.

  MAC címekre korlátozni a csatlakozást csak a Wireless részben tudsz (legalábbis az én Edimax routerem csak arra tud), az Access Control-nál. Ott azt előbb be kell kapcsolni (Enable Wireless Access Control) és megadni a MAC címeket.

  Saturday, June 12, 2010 8:04 PM
 • WPA2 Enterprise beállításáról tudnál bővebb információt adni, hogyan kell?
  Sunday, June 13, 2010 12:58 PM
 • Nem tudok. Az enyémben olyan nincs.
  Sunday, June 13, 2010 6:10 PM
 • A WPA2 Ent nem otthoni használatra van.

  A.

  Monday, June 14, 2010 6:03 AM
 •  
  Hello
   
  Csak tipp: szerintem ezt olvasd el eloszor:
   
  http://www.tp-link.com/support/faq.asp?k=TL%2DWR542G
   
  User Guide:
  http://www.tp-link.com/support/toDownload.asp?url=%2Fenglish%2Fsoft%2F200977201255%2Epdf
   
  dhcp bealitas: 44. oldalon.
  MAC Address Filtering: 47. oldalon
   
   
  Udvozlettel:Sneff Gabor
   
  > Sziasztok!
  >
  > Azt szeretném kérdezni hogyan lehet a WIFI-t a lehető legbiztonságosabban titkosítani 2 gép között és hogyan? WPA2 Enterprise? Az is érdekelne hogyan tudom letiltani az SSID-t ha kiveszem a pipát az enable SSID broadcast négyzetből a laptop nem látja a wifi kapcsolatot, valamint a MAC Adresshez mit kell megadnom hogy csak az én két gépem tudjon csatlakozni és még az szeretném h a DHCP max 2 címet osszan ki.
  >
  > Windows 7 64bit / statikus IP címem van ( cabel )
  > TP-LINK TL-WR541G / TL-WR542G
   
   
  Monday, June 14, 2010 6:19 AM