none
#550 5.6.0 M2MCVT.StorageError; storage error in content conversion

    Question

  • hello guys 

    please help me solve this one out

    the issue is from IOS device only

    A meeting (meetings only normal mail work ok) send via Iphone (and all kind of version) with Exchange Account to external address like gmail the exchange account will receive an NDR after along time:

    no meetings will send to the external address.

    android work. if you have exchange try to send meetings from your exchange calendar and add in the invite some on from google you will get the same issue ( I believe so ) 

    we use English in the subject as well 

    here is the NDR i change the person information 

    Diagnostic information for administrators:<o:p></o:p>

    Generating server: server.local.local<o:p></o:p>

    address@gmail.com
    #550 5.6.0 M2MCVT.StorageError; storage error in content conversion ##<o:p></o:p>

    Original message headers:<o:p></o:p>

    Received: from server.local.local ([::1]) by server.local.local
     ([::1]) with mapi id 14.03.0210.002; Tue, 19 Apr 2016 13:37:42 +0300<o:p></o:p>
    Content-Type: application/ms-tnef; name="winmail.dat"<o:p></o:p>
    Content-Transfer-Encoding: binary<o:p></o:p>
    From: Dave Bercovich <daveb@local.local><o:p></o:p>
    To: "address@gmail.com" <address@gmail.com>
    Subject: =?iso-8859-8-i?B?6fbn9w==?=<o:p></o:p>
    Thread-Topic: =?iso-8859-8-i?B?6fbn9w==?=<o:p></o:p>
    Thread-Index: AdGaJ4BVT3aw8DLYQdqmy6tMeqzn5w==<o:p></o:p>
    Date: Tue, 19 Apr 2016 13:37:41 +0300<o:p></o:p>
    Message-ID: <D7911F61-1B2B-4B04-9CEA-C768E6A77340@local.local><o:p></o:p>
    Accept-Language: en-GB, he-IL, en-US<o:p></o:p>
    Content-Language: en-US<o:p></o:p>
    X-MS-Has-Attach: yes<o:p></o:p>
    X-MS-TNEF-Correlator: <D7911F61-1B2B-4B04-9CEA-C768E6A77340@local.local><o:p></o:p>

    MIME-Version: 1.0

    i Try to change the server configuration in the Message Format to allow rich-text format to block to let the user .

    To get a list of all remote domains where TNEF is disabled:

    Get-RemoteDomain | Where {$_.TNEFEnabled -eq $false}

    To create a new remote domain:

    New-RemoteDomain -DomainName thedomain.com -Name thedomain

    To enable TNEF:

    Set-RemoteDomain -Identity thedomain -TNEFEnabled $true

    To disable TNEF:

    Set-RemoteDomain -Identity thedomain -TNEFEnabled $false

    and restart the exchange services after each command and each test



    Wednesday, April 20, 2016 2:25 PM

Answers

  • Hi,

    Base on my research, I want to confirm:
    1. Whether this issue reoccur on all IPhone device? Which version are you used?
    2. Do you configure signature within .jpg file?

    If so, please try to remove signature for testing.

    Moreover, please upgrade to latest version of Exchange 2010--- SP3 CU13 to confirm.


    Please remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Allen Wang
    TechNet Community Support

    Thursday, April 21, 2016 10:00 AM
    Moderator

All replies

  • This forum is for Exchange development issues. Please post mail flow issues in the mail flow forum on TechNet.
    Wednesday, April 20, 2016 2:40 PM
  • hello guys 

    please help me solve this one out

    the issue is from IOS device only

    A meeting (meetings only normal mail work ok) send via Iphone (and all kind of version) with Exchange Account to external address like gmail the exchange account will receive an NDR after along time:

    no meetings will send to the external address.

    android work. if you have exchange try to send meetings from your exchange calendar and add in the invite some on from google you will get the same issue ( I believe so ) 

    we use English in the subject as well 

    here is the NDR i change the person information 

    Diagnostic information for administrators:<o:p></o:p>

    Generating server: server.local.local<o:p></o:p>

    address@gmail.com
    #550 5.6.0 M2MCVT.StorageError; storage error in content conversion ##<o:p></o:p>

    Original message headers:<o:p></o:p>

    Received: from server.local.local ([::1]) by server.local.local
     ([::1]) with mapi id 14.03.0210.002; Tue, 19 Apr 2016 13:37:42 +0300<o:p></o:p>
    Content-Type: application/ms-tnef; name="winmail.dat"<o:p></o:p>
    Content-Transfer-Encoding: binary<o:p></o:p>
    From: Dave Bercovich <daveb@local.local><o:p></o:p>
    To: "address@gmail.com" <address@gmail.com>
    Subject: =?iso-8859-8-i?B?6fbn9w==?=<o:p></o:p>
    Thread-Topic: =?iso-8859-8-i?B?6fbn9w==?=<o:p></o:p>
    Thread-Index: AdGaJ4BVT3aw8DLYQdqmy6tMeqzn5w==<o:p></o:p>
    Date: Tue, 19 Apr 2016 13:37:41 +0300<o:p></o:p>
    Message-ID: <D7911F61-1B2B-4B04-9CEA-C768E6A77340@local.local><o:p></o:p>
    Accept-Language: en-GB, he-IL, en-US<o:p></o:p>
    Content-Language: en-US<o:p></o:p>
    X-MS-Has-Attach: yes<o:p></o:p>
    X-MS-TNEF-Correlator: <D7911F61-1B2B-4B04-9CEA-C768E6A77340@local.local><o:p></o:p>

    MIME-Version: 1.0

    i Try to change the server configuration in the Message Format to allow rich-text format to block to let the user .

    To get a list of all remote domains where TNEF is disabled:

    Get-RemoteDomain | Where {$_.TNEFEnabled -eq $false}

    To create a new remote domain:

    New-RemoteDomain -DomainName thedomain.com -Name thedomain

    To enable TNEF:

    Set-RemoteDomain -Identity thedomain -TNEFEnabled $true

    To disable TNEF:

    Set-RemoteDomain -Identity thedomain -TNEFEnabled $false

    and restart the exchange services after each command and each test



    Since this is only an issue with iPhones you should probably post this on an Apple forum and see if they have any suggestions.  I have seen addins in Outlook cause this problem before.  Are you running any metadata cleaner addins anywhere?  this was what caused the issue i saw with outlook.  Also, make sure you are on CU12, there are some calendar fixes that that may help as well.

    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread

    Wednesday, April 20, 2016 3:01 PM
  • NO adding multiple Account tested

    i test this on serval of my customer with different Exchange SP3 Builds same issue

    Can a moderator move it to the forum related to this issue plz 

     
    Thursday, April 21, 2016 5:53 AM
  • Hi,

    Base on my research, I want to confirm:
    1. Whether this issue reoccur on all IPhone device? Which version are you used?
    2. Do you configure signature within .jpg file?

    If so, please try to remove signature for testing.

    Moreover, please upgrade to latest version of Exchange 2010--- SP3 CU13 to confirm.


    Please remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Allen Wang
    TechNet Community Support

    Thursday, April 21, 2016 10:00 AM
    Moderator