locked
Hyper-v kezelője RRS feed

 • Question

 • Szervusztok!

  Telepítettünk két Hyper-v szervert. Alapvetően jól működik, minden gép fut rajta. Csakhogy W7 Hyper-v kezelőkből nem látjuk őket. Tudunk létrehozni, és de a létrehoztott szerverek sem látszanak. Eddig legalább az én gépemen ment a dolog, de most ezt is újra kellett telepíteni, és ezzel ezen is elmúlt. Nagy szükségünk lenne a segítségre ezzel kapcsolatban, mert ha leáll valamelyik, akkor nem fogjuk tudni elindítani, mert nem látszik a konzolban. Valami jó tipp?

  Hitman
  Saturday, January 9, 2010 5:01 PM

All replies

 • Tartományban van a Hyper-V szerver? Milyen jogosultságú felhasználóval próbálod?
  Saturday, January 9, 2010 5:44 PM
 • Szervusz!

  Sem a kliens sem a szerver nincs tartományban. A szerverre ( ugyanaz az user, ami a gépem újratelepítése előtt látta), föl van véve egy hvadmin user, azzal mennie kellene, az gépeken pedig föl van véve ugyanez az user. Remote desktoppal látjuk is szépen a gépeket mennek meg minden :), de a konzol azt mondja, hogy nincs rajta virtuális gép. AZ újratelepítés előtt még működött a konzol w7x64-en most w7x86 települt mert a 64-es verzióval nagyon sok gondom volt. Ha létrehozok egyet, akkor létre is jön, csak a konzolban van eltűnve, így elindítani sem lehet. Most van egy hasonló projektünk készülőben, és föltettem Göndöcz Zoltánéknak, mint presales kérdés, mert addig nem veszi meg az ügyfél az új infrastruktúrát, ameddig ez meg nem oldódik, de csak hétfőn lesz válasz, én meg aggódom egy kicsit.

  Hitman
  Saturday, January 9, 2010 6:21 PM
 • Szervusz!

  Közben megoldódni látszik a dolog. Van egy script ami elég jól sikerült :)
  http://code.msdn.microsoft.com/HVRemote
  Ha ez lefuttatódik a megfelelő paraméterekkel, akkor működik a dolog. Annyi maradt még ki belőle, hogy a tűzfalon a WMI-t engedélyezni kell, különben RPC hibára fut  a konzol. Köszönöm a segítséget..

  Hitman
  Saturday, January 9, 2010 6:46 PM