none
Exchange 2013 Database Content Index State RRS feed

  • Question

  • Hello,

    The content Index State of all my Exchange 2013 databases are Unknown some times Failed or FailedandSuspended. I have troubleshooted by deleting and rebuilding the Catalog folder, Which works for only a while on some databases and on the others no effect even shows up.

    I have a DAG configured.

    Please can any one help me explain the cause, or if  i had a misconfiguration some where some how. Kindly Need to know the Cause before i now look at any advanced troubleshooting.

    Thanks & Regards,

    Ronald


    Monday, February 2, 2015 6:56 AM

Answers

  • Hi,

    The issue may be related to a security group that is named "ContentSubmitters." 

    To resolve the issue, do the following:
    1. Create a new Active Directory group that is named "ContentSubmitters" and then grant Admistrators and NetworkService full access to the group. This is a dummy group and should be used as a placeholder only. You might want to add a description so that the group is not removed.
    2. Force or wait for Active Directory replication.
    3. Restart the following services:
      • Microsoft Exchange Search
      • Microsoft Exchange Search Host Controller

    Here is a related ariticle for your reference.

    https://support.microsoft.com/kb/2807668

    Best regards,

     

    Belinda Ma
    TechNet Community Support

    • Proposed as answer by Belinda Ma Tuesday, February 17, 2015 2:44 AM
    • Marked as answer by Belinda Ma Wednesday, February 18, 2015 1:06 AM
    Tuesday, February 3, 2015 7:52 AM

All replies

  • Hi 

    Did you try with below command for the affected database

    Update-MailboxDatabaseCopy -Identity DBname\MBXservername  -CatalogOnly


    Remember to mark as helpful if you find my contribution useful or as an answer if it does answer your question.That will encourage me - and others - to take time out to help you Check out my latest blog posts on http://exchangequery.com Thanks Sathish (MVP)

    Monday, February 2, 2015 7:38 AM
  • Dear Sathish,

    Yes i did, by First of all Suspending the database copy but the Content Index State remained : Unknown

    Thanks,

    Ronald 



    Monday, February 2, 2015 7:48 AM
  • Hi,

    The issue may be related to a security group that is named "ContentSubmitters." 

    To resolve the issue, do the following:
    1. Create a new Active Directory group that is named "ContentSubmitters" and then grant Admistrators and NetworkService full access to the group. This is a dummy group and should be used as a placeholder only. You might want to add a description so that the group is not removed.
    2. Force or wait for Active Directory replication.
    3. Restart the following services:
      • Microsoft Exchange Search
      • Microsoft Exchange Search Host Controller

    Here is a related ariticle for your reference.

    https://support.microsoft.com/kb/2807668

    Best regards,

     

    Belinda Ma
    TechNet Community Support

    • Proposed as answer by Belinda Ma Tuesday, February 17, 2015 2:44 AM
    • Marked as answer by Belinda Ma Wednesday, February 18, 2015 1:06 AM
    Tuesday, February 3, 2015 7:52 AM
  • Hi All,

    Sorry for delayed feedback

    Thanks for your posts..

    Looks am sorted being monitoring the Databases for some days.

    Grateful,

    Ronald.

     

     
    Monday, February 9, 2015 4:06 PM