none
Exchange 2013 Transport Rules and Exchange 2007 Decommissioning RRS feed

  • Question

  • Hello,

    I recently migrated from Exchange 2010 to Exchange 2013, I do have a few traces of Exchange 2007 in the Active Directory that I would like to completely remove. The Exchange 2007 server failed earlier and wasn't decommissioned properly. I read a few articles on how to completely remove it from AD, I am still concerned to make the changes in "ADSI Edit". 

    Here is the error message I receive when creating transport rules in Exchange 2013:

    "You are about to create a rule in an organization where Hub Transport servers running Exchange Server 2007 exist. To ensure the rule is applied consistently across all Hub Transport servers in the organization, you must create an equivalent rule from the Exchange Management Console on an Exchange 2007 server."

    I also noticed that the version of the rules remain Version: 14.0.0.0 for any new rules that I am creating in Exchange 2013.

    I would really appreciate if someone can provide their views and the best practices to remove the traces of Exchange 2007 in AD.



    Friday, October 31, 2014 8:17 PM

All replies

  • Hi ,

    Please check the below mentioned links .

    http://www.wackytechtips.com/force-removal-of-exchange-server-remove-exchange-2010-manually/

    https://social.technet.microsoft.com/forums/exchange/en-US/413091b9-6ace-4086-8408-9b806e3f1915/dead-exchange-2007-server-still-shows-up-in-emc

    Regards

    S.Nithyanandham


    Thanks & Regards S.Nithyanandham

    Saturday, November 1, 2014 10:32 AM
  • Hello,

    Thanks for sharing the articles. Yes, through ADSI Edit is the only option available as far as I know. I will be making the changes tomorrow, will post the results.

    Saturday, November 1, 2014 8:07 PM
  • Hi Sathish,

    How about the result after using ADSI Edit ?

    Best regards,


    Niko Cheng
    TechNet Community Support

    Monday, November 3, 2014 8:45 AM
    Moderator
  • Hi Niko,

    I have completely removed the traces of Exchange 2007 in AD, everything is good now. However, the transport rules still displays Version 14.0.0.0 (Exchange 2010) for any new rules that I am creating in Exchange 2013. 

    Thanks!

    Monday, November 3, 2014 1:54 PM