locked
AD dns beállítási próbléma RRS feed

 • Question

 • Sulinetes hálózathoz kapcsolódik az a server amit éppen csinálók. Két hálókártya van a sreverben, az egyik a fix sulinetes címmel és dns server beállítással van beállítva. A másik a helyi hálózathoz van csatlakoztatva, fix nem publikus ip-vel, ami átjáró is a két hálózat között. DHCP, WINS, IIS telepítettem és beállítottam. Amikor az Active Directory-t telepítettem a serverre varázsló segítségével, hisz TechNet előadásból hallotta, hogy a varázsló automatikusan beállítja a megfelelő paramétereket, még a dns-t is. A telepítés után a címkeresési zónákban az általam adott helyi zónában (dll zóna?) nem jöttek létre azok a bejegyzések (A zónák), amelyek alsó aláhúzással kezdődnek. Azaz a SRV rekordok, amelyek az AD működéséhez szükségesek. A dns szervernél figyeltem arra, hogy a belső hálókártyáról működjön a dns szolgáltatás.

  Egy munkaállomást a DHCP szolgáltatás beállításánál kipróbáltam, ami bekerült a címbérletek közé. Szerintem ezért is került be a AD computers bejegyzésébe. Ezen a gépen próbáltam ki AD szolgáltatást, a tartományba be tudtam lépni különböző felhasználókkal, minden franyón működött. Amikor egy másik munkaállomáson próbálkoztam, akkor még a tartományba sem tudok belépni, pedig a AD-ben a computers  bejegyzésébe felvettem a számítógépet.

  A segítséget előre is köszönöm.

  Friday, July 23, 2010 7:33 AM

All replies

 • Dcdiag, netdiag.

  A furcsa az, hogy ha jól értem, egy gépet sikerült beléptetni tartományba, de a másodikat nem? Mi a hibaüzenet?

  Ha nem jöttek létre az AD bejegyzések, akkor azokat kell orvosolni, de mindenépp ellenőrizd.

  Ami a legfontosabb: előbb érdemes lenne pár AD könyvet elolvasni, ugyanis nagyon kevered a kül. fogalmakat (helyi zóna, dll zóna, A zóna)

  A.

  Friday, July 23, 2010 7:47 AM
 • Köszönöm a válaszod!

  A hiba:

  Lehet, hogy a tartománynév (vmg) NetBIOS-tartománynév. Ha így van, ellenőrizze, hogy a tartománynév megfelelően van-e regisztrálva a WINS-sel.

  Ha biztos abban, hogy a név nem NetBIOS-tartománynév, a következő információk segíthetnek a DNS-konfiguráció hibaelhárításában:

  Váratlan hiba történt, amikor a DNS-től a(z) vmg tartomány egy tartományvezérlőjének keresésére használt szolgáltatáshely (SRV) rekordját kérdezték le.

  A hiba: "Nincs DNS-kiszolgáló konfigurálva a helyi rendszerhez."
  (hibakód: 0x0000267C DNS_ERROR_NO_DNS_SERVERS)

  A lekérdezés a(z) _ldap._tcp.dc._msdcs.vmg SRV-rekordjára irányult

  A tartományom pontos neve: vmg.local. Ezzel a tartománynévvel nem is enged belépni. Azt írja erre: Nem lehetett kapcsolatott létesíteni a vmg.local egyetlen tartományvezérlőjével sem. vmg-vel meg beengedett azon az egy számítógépen, pedig a munkaállomásokon XP fut.

  A telepítést server2003 Technet előadás segítségével készítem, ott beszéltek a fenti fogalmakról, a dns beállításoknál.

  Szóval, az SRV rekord a próbléma.

  Friday, July 23, 2010 8:04 AM
 • Próbáltad a netdiag /fix parancsot?

  A.

  Friday, July 23, 2010 9:55 AM