locked
SMTP Relay Logging Question RRS feed

  • Question

  • I can't seem to log smtp messages that are relayed from a remote server.  I have enabled protocol logging on the receive connector.    I am testing this by telneting into exchange 2010 from the remote server and sending a test message.  The message arrives okay but I can't seem to find record of it in any of the logs.  Where might I find it in the logs? 

    Tuesday, July 10, 2012 8:02 PM

All replies

  • Are you sure that the logging is set on the correct connector that the application is using?

    Sukh

    Tuesday, July 10, 2012 9:13 PM
  • Yes, please make sure you have enabled logging on the right receive connector.

    After confirm enable logging on the right receive connector, resend email to have a try.

    Thanks,

    Evan


    Evan Liu

    TechNet Community Support

    Wednesday, July 11, 2012 8:56 AM
    Moderator
  • I enabled logging on all receive connectors. 
    Friday, July 13, 2012 2:05 PM
  • Try restarting the Exchange Transport Service.

    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Friday, July 13, 2012 2:13 PM
  • Restarted transport service and still no log entry.

    Friday, July 13, 2012 4:43 PM
  • Silly question, how did you enable and where are you looking?

    Sukh

    Friday, July 13, 2012 5:11 PM
  • Not a silly question.  I am a newbie.

    In EMC under connector properties set Protocol Logging level to Verbose.  Enabled for all connectors including Send Connector also.  Viewing log under .\TransportRoles\Logs\ProtocolLog\smtpReceive & smtpSend

    Friday, July 13, 2012 5:17 PM
  • The location hasn't been changed for the log has it?

    Get-TransportServer | fl *log*


    Sukh

    Friday, July 13, 2012 5:38 PM
  • Yes, and I am getting other information in the logs just not for the test message I am sending.
    Friday, July 13, 2012 5:42 PM
  • I cant test right noe, not until tomorrow, but try using the application and sending a message.

    Sukh

    Friday, July 13, 2012 6:13 PM
  • Hi Jeff,

    well what information are you looking for ? is it something you wanted to see the complete message tracking.

    Thanks,

    Ashwini Kumar


    Know more about Messaging :-)

    Friday, July 13, 2012 7:41 PM
  • I'm looking for any sign of the message in the logs.  The message is received by the recipient but I find NO sign of it in any of the logs.  Same result if the message is sent from within the application.  When messages are relayed shouldn't I see them in the logs? 
    Friday, July 13, 2012 8:08 PM
  • I'm looking for any sign of the message in the logs.  The message is received by the recipient but I find NO sign of it in any of the logs.  Same result if the message is sent from within the application.  When messages are relayed shouldn't I see them in the logs? 

    Yes you should.

    What SP are you on? if not2 can you deploy?


    Sukh

    Friday, July 13, 2012 9:22 PM