locked
Internal Autodiscover failing RRS feed

Answers

All replies

  • Run - http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb123573.aspx

    Also, many people want click on that link, could be a virus link, I'd post in the forum


    Sukh
    Thursday, December 1, 2011 8:05 PM
  • Thanks I will check that link. Image uploaded also:

     

    Thursday, December 1, 2011 8:15 PM
  • Check your DNS server setting.
    Thursday, December 1, 2011 8:18 PM
  • Can you OWA? Can you access any of the http addresses above like the autodiscover?
    Thursday, December 1, 2011 8:23 PM
  • What DNS settings am I checking? I thought internally Autodiscover used a SCP instead of DNS? OWA works fine both internally and externally.

    Here are the results of the test-outlookwebservices:


    [PS] C:\Windows\system32>Test-OutlookWebServices -ClientAccessServer alg-exc01-c


    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1019
    Type       : Information
    Message    : A valid Autodiscover service connection point was found. The Autodiscover URL on this object is https://ow
                 a.algentis.com/.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1013
    Type       : Error
    Message    : When contacting https://owa.algentis.com/ received the error The remote server returned an error: (405) Me
                 thod Not Allowed.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1023
    Type       : Error
    Message    : The Autodiscover service couldn't be contacted.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1113
    Type       : Error
    Message    : When contacting https://ALG-EXC01-C.Algentis.office:443/ received the error The remote server returned an
                 error: (405) Method Not Allowed.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1123
    Type       : Error
    Message    : The Autodiscover service couldn't be contacted.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1024
    Type       : Success
    Message    : [EXCH] Successfully contacted the AS service at https://alg-exc01-c.algentis.office/EWS/Exchange.asmx. The
                  elapsed time was 109 milliseconds.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1026
    Type       : Success
    Message    : [EXCH] Successfully contacted the UM service at https://alg-exc01-c.algentis.office/EWS/Exchange.asmx. The
                  elapsed time was 0 milliseconds.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1024
    Type       : Success
    Message    : [EXPR] Successfully contacted the AS service at https://owa.algentis.com/EWS/Exchange.asmx. The elapsed ti
                 me was 46 milliseconds.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1026
    Type       : Success
    Message    : [EXPR] Successfully contacted the UM service at https://owa.algentis.com/EWS/Exchange.asmx. The elapsed ti
                 me was 0 milliseconds.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1124
    Type       : Success
    Message    : [Server] Successfully contacted the AS service at https://alg-exc01-c.algentis.office/ews/exchange.asmx. T
                 he elapsed time was 31 milliseconds.

    RunspaceId : b433c4ec-0330-4ebd-bcdc-77ce6c50ce7b
    Id         : 1126
    Type       : Success
    Message    : [Server] Successfully contacted the UM service at https://alg-exc01-c.algentis.office/ews/exchange.asmx. T
                 he elapsed time was 0 milliseconds.

     

    [PS] C:\Windows\system32>

    Thursday, December 1, 2011 9:03 PM
    • Marked as answer by Guitar_strings Thursday, December 1, 2011 10:45 PM
    Thursday, December 1, 2011 9:09 PM
  • I've run the following commands:

    Set-ClientAccessServer –Identity “alg-exc01-c” –AutoDiscoverServiceInternalUri https://owa.algentis.com/autodiscover/autodiscover.xml

    Remove-AutodiscoverVirtualDirectory -Identity "alg-exc01-c\Autodiscover (Default Web Site)"

    New-AutodiscoverVirtualDirectory

    Set-AutodiscoverVirtualDirectory -InternalUrl https://owa.algentis.com/autodiscover/autodiscover.xml

    Now the autodiscover test is passing when I run test-outlookwebservices. Going to verify on the client side, but it seems like everything may be working now.

    Thursday, December 1, 2011 9:53 PM