locked
a page does not save when its page layout have more publishing image fields RRS feed

  • Question

  • hey friends,

    I have a page layout in which there are 5 <PublishingWebControls:RichImageField>

    Now when i try to insert images in those fields and try to save the page, the "saving" message continues to flash... and the script news ends.

    I checked the code, the controls have unique ID's and everything seems ok.

    Is this a problem related to more number of image fields or something else? Please help!


    Regards, Nayan
    Monday, January 16, 2012 5:29 AM

All replies

  • Hi, go to pages library and edit the properties for the page which one you are looking then add the image and save it, just try this whether you face the same issue or what,
    Anil
    Monday, January 16, 2012 6:44 AM
  • Hey Anil,

    Thanks for the reply. It works when I edit the page properties and then save the page.

    I also tried to edit the page(normal way) again after inserting the images.. and tried to check-in, it worked that way...

    But how can we acomplish this in the normal way... is there anything i can change...

    thanks

     


    Regards, Nayan
    Monday, January 16, 2012 8:22 AM
  • Hi, some where in the page layout its conflicting from saving the data can you paste your page layout aspx code or workaround try adding first <PublishingWebControls:RichImageField> field and save it, after this create one page from this page layout try to save it if it works then try adding one by one fallow the same procedure until you get the error when you get the error you can easily came to know that for which field its getting error. hope you get the root cause for the issue.
    Anil
    • Marked as answer by Wayne Fan Wednesday, January 25, 2012 9:10 AM
    • Unmarked as answer by Nayan N Monday, February 6, 2012 11:56 AM
    Monday, January 16, 2012 10:32 AM
  • <asp:Content ContentPlaceholderID="PlaceHolderPageTitle" runat="server">
    	<SharePointWebControls:FieldValue id="PageTitle" FieldName="Title" runat="server"/>
    </asp:Content>
    <asp:Content ContentPlaceHolderID="PlaceHolderAdditionalPageHead" runat="server">
    	<style type="text/css">
    #proDesc {
    	width: 230px;
    	float: left;
    	padding: 0 5px 0 5px;
    }
    #proImages {
    	width: 230px;
    	float: right;
    	padding: 30px 5px 0 5px;
    }
    .twoWay {
    	width:490px;
    	height:auto;
    	overflow-y:hidden;
    	float:left; /*Why float left? This goes below the left navigation menu */
    	margin:20px 0 20px 0px;
    	display: inline-block;
    }
    </style>
    </asp:Content>
    <asp:Content ContentPlaceholderID="PlaceHolderMain" runat="server">
    <WebPartPages:SPProxyWebPartManager runat="server" id="spproxywebpartmanager"></WebPartPages:SPProxyWebPartManager>
    <PublishingWebControls:EditModePanel runat=server id="EditModePanel1" CssClass="edit-mode-panel">
    	<CustomTag_0:TaxonomyFieldControl FieldName="7bdd8d31-629a-43c7-a199-99967e65ed92" runat="server">
    	</CustomTag_0:TaxonomyFieldControl>
    	<br/>
    	<CustomTag_0:TaxonomyFieldControl FieldName="a1fbbdea-336c-4368-a520-4a1123a95239" runat="server">
    	</CustomTag_0:TaxonomyFieldControl>
    </PublishingWebControls:EditModePanel>
    <!--<div id="section_header_standard">
    	<PublishingWebControls:RichImageField FieldName="cf2a7cc4-4a83-4ba0-8717-70bb4a2eaf83" runat="server" __designer:Preview="&lt;div id=&quot;ctl00_label&quot; style='display:none'&gt;Rich text editor&lt;/div&gt;&lt;div id=&quot;ctl00__ControlWrapper_RichImageField&quot; class=&quot;ms-rtestate-field&quot; style=&quot;display:inline&quot; aria-labelledby=&quot;ctl00_label&quot;&gt;&lt;div align=&quot;left&quot; class=&quot;ms-formfieldcontainer&quot;&gt;&lt;div class=&quot;ms-formfieldlabelcontainer&quot; nowrap=&quot;nowrap&quot;&gt;&lt;span class=&quot;ms-formfieldlabel&quot; nowrap=&quot;nowrap&quot;&gt;cf2a7cc4-4a83-4ba0-8717-70bb4a2eaf83&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div class=&quot;ms-formfieldvaluecontainer&quot;&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;" __designer:Values="&lt;P N='FieldName' T='cf2a7cc4-4a83-4ba0-8717-70bb4a2eaf83' /&gt;&lt;P N='CssClass' T='ms-long ms-rtestate-field ms-rtestate-field' /&gt;&lt;P N='ControlMode' E='1' /&gt;&lt;P N='InDesign' T='False' /&gt;&lt;P N='ID' ID='1' T='ctl00' /&gt;&lt;P N='Page' ID='2' /&gt;&lt;P N='TemplateControl' R='2' /&gt;&lt;P N='AppRelativeTemplateSourceDirectory' R='-1' /&gt;"></PublishingWebControls:RichImageField>	
    </div>-->
    <div class="twoWay">
       <div id="proDesc">
    	<h1>
    			<SharePointWebControls:TextField FieldName="d3d1fd65-d79c-4d2f-ac9b-b377085c85c6" runat="server"></SharePointWebControls:TextField></h1>
    	<div style="text-align:justify;">
    			<PublishingWebControls:RichHtmlField FieldName="f55c4d88-1f2e-4ad9-aaa8-819af4ee7ee8" runat="server"></PublishingWebControls:RichHtmlField>
    	</div>
      </div> <!-- /proDesc -->
    <div id="proImages">
      <div class="bigImage">
    
         <PublishingWebControls:RichImageField FieldName="685f1eb2-6461-4b0a-95a4-353e9e08e54b" runat="server"></PublishingWebControls:RichImageField>
      </div>
    	<div style="padding-top:10px; text-align:left;">
    			<table>
    				<tr>
    					<td>
    						<div class="smallImage">
    							<PublishingWebControls:RichImageField FieldName="69f6f23e-c8ce-4c90-97c1-1e033a2cb9bd" runat="server"></PublishingWebControls:RichImageField>							
    						</div>
    					</td>
    					<td>
    						<div class="smallImage">
    							<PublishingWebControls:RichImageField FieldName="0c5a4bd4-b817-4b78-bd84-6403b7e5e125" runat="server"></PublishingWebControls:RichImageField>
    						</div>
    					</td>
    					<td>
    						<div class="smallImage">
    							<PublishingWebControls:RichImageField FieldName="51c5f1e3-0893-43cc-9137-3b4bf7c8e49f" runat="server"></PublishingWebControls:RichImageField>
    						</div>
    					</td>
    					<td>
    						<div class="smallImage">
    							<PublishingWebControls:RichImageField FieldName="4a152fd0-8346-4552-b6b5-426ed07d858d" runat="server"></PublishingWebControls:RichImageField>
    						</div>
    					</td>
    				</tr>
    			</table>
    		</div>
    	</div> <!-- /proImages -->
    </div> <!-- /content -->
    
    <div id="content">
    	<!-- Displaying data using JQuery Tabs -->
    	<div id="tab_container"> 					
    		<div class="panels">		
    			<SharePoint:LanguageSpecificContent runat="server" Languages="1033">
    			<ContentTemplate>			
    				<div class="panel_item" title="Technical info">
    					<SharePointWebControls:NoteField FieldName="faeaa3c8-29f8-470b-bbc1-de37578ebd3c" runat="server" ID="NoteField1"></SharePointWebControls:NoteField>					
    				</div><!-- /.panel_item -->				
    	
    				<div class="panel_item" title="Benefits">
    					<SharePointWebControls:NoteField FieldName="f2e1a9f6-2a74-4f1a-94a0-e28c86ac6402" runat="server" ID="NoteField2"></SharePointWebControls:NoteField>					
    				</div><!-- /.panel_item -->				
    	
    				<div class="panel_item" title="Accessories">
    					<SharePointWebControls:NoteField FieldName="427c09f2-0090-434c-946d-c82710a535a5" runat="server" ID="NoteField3"></SharePointWebControls:NoteField>					
    				</div><!-- /.panel_item -->	
    	
    				<div class="panel_item" title="Case stories">
    					<SharePointWebControls:NoteField FieldName="69ca81cb-b5f5-46f9-95db-b197860a0091" runat="server" ID="NoteField4"></SharePointWebControls:NoteField>					
    				</div><!-- /.panel_item -->
    			</ContentTemplate>
    			</SharePoint:LanguageSpecificContent>
    		</div><!-- /.panels -->
    	</div><!-- /.tab_container -->
    </div>
    
    <div id="aside" style="margin-top:-330px;">
    	
    <WebPartPages:WebPartZone id="g_277AE43F711548498A7B1FA2955C8BFB" runat="server" title="Zone 1"><ZoneTemplate></ZoneTemplate></WebPartPages:WebPartZone>
    
    <br>	
    	
    <br>
    	
    
    	
    </div>
    
    </asp:Content>
    

    Hi Anil,

    Please see the code... I am still unable to solve this issue.

    Thanks.


    Regards, Nayan
    Monday, February 6, 2012 10:35 AM