none
Specify which deployment share to use

    Question

  • Hi,

     

    I am hoping that someone can help with my MDT multisite issue?

     

    Error: "Specify which Deployment Share to use."

     

     I have set up MDT Multisite with one central server with MDT installed and DFS R replicating Deployment Share to 2 severs with WDS configured.

     

    MDT installed on central server in Data Centre

    DFS - R replicating Deployment Share to WDS servers in Milan and Prague.

    Milan works fine, but when deploying to Prague, Deployment Wizard  asks to "Specify which Deployment Share to use." When I manually enter the path to the DS it works fine.

     

    I am using Default Gateway property to specify path to Deployment Share.

     

    Bootstrap.ini:

     

    [Settings]

    Priority=DefaultGateway, Default

     

    [DefaultGateway]

    xx.xx.0.1=Milan

    xx.xx.0.1=Prague

     

    [Milan]

    DeployRoot=\\IT-SRVV-WDS\DeploymentShare$

     

    [Prague]

    DeployRoot=\\CZ-WDS-02\DeploymentShare$

     

     

    [Default]

    SkipBDDWelcome=YES

     

     

    Any advise would be much appreciated.

    Tuesday, November 6, 2018 9:23 AM

Answers

  • I am not sure what folders DFS is replicating exactly, but you may need to import the DeploymentShare > Boot > LiteTouchPE_x86.wim or  LiteTouchPE_x64.wim file into the WDS console at the Prague location. Also try using FQDN or IP for the DeployRoot if there is some kind of DNS issue at that location.
    • Marked as answer by OlanSean Tuesday, January 8, 2019 3:07 PM
    Thursday, November 8, 2018 11:28 PM

All replies

  • I am not sure what folders DFS is replicating exactly, but you may need to import the DeploymentShare > Boot > LiteTouchPE_x86.wim or  LiteTouchPE_x64.wim file into the WDS console at the Prague location. Also try using FQDN or IP for the DeployRoot if there is some kind of DNS issue at that location.
    • Marked as answer by OlanSean Tuesday, January 8, 2019 3:07 PM
    Thursday, November 8, 2018 11:28 PM
  • Hi dlofstedt,

    Thanks for the reply.

    DFS is replicating everything in the DeploymentShare folder. I have already imported the LiteTouch.wim file to the WDS server in Prague. 

    Let me test the FQDN / IP for DeployRoot and report back.

    Thanks again.


    • Edited by OlanSean Friday, November 9, 2018 8:09 AM
    Friday, November 9, 2018 8:09 AM
  • Hi dlofstedt,

    Sorry, for the late reply.

    I ended up adding the LiteTouchPE_x64.wim file into the WDS console again and the fixed the issue.

    All good now. 

    Thanks for your help.

    Tuesday, January 8, 2019 2:39 PM