locked
Move request remains queued RRS feed

  • Question

  • Hi all,

    I have a clustered Exchange 2010 SP1 setup with 2xCAS and 2xMB using a Dag across a Wan.  I am trying to move mailboxes from one mailbox to another but they are sitting in a queued state and have been like it for 16 hours now.  I initially thought that the servers were busy but they are still there overnight.

    Any ideas?  There is nothing in the logs.

    C

    Thursday, December 8, 2011 8:38 AM

All replies

    • msExchMailboxMoveBatchName
    • msExchMailboxMoveFlags
    • msExchMailboxMoveRemoteHostName
    • msExchMailboxMoveSourceMDBLink
    • msExchMailboxMoveStatus
    • msExchMailboxMoveTargetMDBLink

    are the above attributes added to the users that you are trying to move ?

    IF yes please try restarting the Mailbox replicationi service on client access server  in site where you initiated move from

     


    Dhruv
    Thursday, December 8, 2011 11:06 AM
  • I'm not sure how to check these but I presume so as I've never had an issue before.  I have restarted the rep service but they are still sitting there. TIA
    Thursday, December 8, 2011 12:57 PM
  •  

    Please find below article may help you

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd298174.aspx

    http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2010/07/19/3410438.aspx

     

    Girishp

    Thursday, December 8, 2011 2:48 PM
  • Hi

    Did it work?

     

    Monday, December 12, 2011 1:28 AM
    Moderator
  • No, they are still sitting as queued.  
    Monday, December 12, 2011 8:20 AM
  • Hi

    Plz have a look at Supported Scenarios for Moving Mailboxes and Basic Move Request Process

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd298174.aspx#Bas

    And also please have a look at  Prerequisites for Moving Mailboxes Across Forests

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee633491.aspx

    hope it helps

    Cheers

    Zi Feng

    Tuesday, December 13, 2011 1:31 AM
    Moderator
  • Thanks.

    The issue was actually that the second mailbox server was offline!

    Thanks

    Monday, January 16, 2012 10:00 AM
  • you need to refresh the move request
    Tuesday, July 2, 2013 8:56 AM
  • Hello BDI - Just a humble suggestion whenever you are IN DAG environment its always good to have all mailbox servers online .If there is any crisis situation you may face challange in HA .(High availability )

    I am Not sure ho you have configured DAG but if there is any corruption in first copy it will look for passice or second copy which in your scenario is offline .

    Hope that helps , let me know if you need any further help !!!

    Reference article --http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff622321(v=exchg.141).aspx


    Anand Shankar

    • Proposed as answer by Anand - Tuesday, July 2, 2013 9:10 AM
    Tuesday, July 2, 2013 9:10 AM
  • Thanks for that.
    Tuesday, July 2, 2013 9:12 AM