locked
Poor video with Skype for Business RRS feed

  • Question

  • Hi,

    We have a video performance issue with some of our sites that are using Skye for Business client.   When we have Skype for Business video maximized we experience poor video but no issue with voice.  When we  minimize the screen the video is smaller and the issue disappears.  We got our network checked and we cannot find any issues.

    I am wondering if anyone else has experience similar issue with Skye for Business.



    • Edited by Ryan_9321 Tuesday, June 20, 2017 4:07 PM
    Tuesday, June 20, 2017 4:05 PM

All replies

  • Hi Ryan_9321,

    For this issue, we suggest you update your SFB client to the latest version then test again.

    There are many factors will influence the Audio/Video quality in Lync, hope the following link useful.
    http://office.microsoft.com/en-us/communicator-help/faq-about-audio-quality-HA102066921.aspx#_Toc274042080

    Here is a similar case for your reference
    https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/5db3f959-c19e-4e44-9d80-e2413e2348b2/are-there-any-configurations-on-lync-server-to-improve-audiovideo-quality?forum=ocsconferencing

    Hope this reply is helpful to you.


    Regards,

    Alice Wang


    Please remember to mark the replies as an answers if they help and unmark them if they provide no help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Wednesday, June 21, 2017 2:32 AM
  • Hi Alice,

    Thanks for you reply.

    We have Skype monitoring already enabled and it does show packet loss on sites that report an issue but when we do a ping test to the Skype for business servers we don't see packet loss.   We have engaged with our network provider for few weeks now and they don't see any packet loss.  They are puzzled to what is causing this issue.  We been advised the network configuration on the affected sites are similar to other sites that are working correctly. 

    We have the same version for Skype and GPO pushed to all our sites and only a few sites have the poor video issues where inbound video from remote sites to the affected sites are clear but video outbound from the affected sites to other sites is very poor.

    We do have QOS enabled and we have confirmed this is working on network layer plus bandwidth (MPLS) is not maxed out.

    Wednesday, June 21, 2017 11:35 PM
  • Hi Ryan_9321,

    Thanks for your response.

    For this issue, the following blog is about how to troubleshooting Lync Call Quality Locally with Snooper, please refer to
    https://blogs.technet.microsoft.com/nexthop/2012/12/07/troubleshooting-lync-call-quality-locally-with-snooper/


    Regards,

    Alice Wang


    Please remember to mark the replies as an answers if they help and unmark them if they provide no help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    • Proposed as answer by Alice-Wang Wednesday, July 19, 2017 8:43 AM
    Monday, June 26, 2017 8:25 AM
  • Ryan, create a new conferencing policy set it to an existing one. Once that is done, change 2 settings TotalReceiveVideoBitRateKb and VideoBitRateKb. Set these to 8000 (default is 50000). Then perform your tests. Drop in increments of 500 to achieve your best resolution. This should alleviate the issue you are reporting.
    Monday, January 22, 2018 3:00 PM