none
Windows Server 2008 Enterprises booting problem RRS feed

  • Question

  • Hi

    we have DELL T110 Server and Windows server 2008 Enterprises installed on it due to some hanging problem we have to restart server but now server is not booting 

    one green bar going one and below Microsoft  and server won't move forward even after waiting 1 hour

    any help and comment will highly appreciate.


    Arvind

    Saturday, July 20, 2019 3:37 PM

Answers

  • Also try;

     

     

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    • Proposed as answer by Dave PatrickMVP Monday, July 22, 2019 12:24 PM
    • Marked as answer by arvind_snp Monday, July 22, 2019 4:56 PM
    Sunday, July 21, 2019 1:21 PM
  • Also try;

     

     

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Hi Dave,

    It seems that the picture link is broke.


    Hamid Sadeghpour Saleh Microsoft MCT Regional Lead

    hamidsadeghpour.net

    Mark it as answer if your question has solved in order to keep forums updated.

    • Marked as answer by arvind_snp Monday, July 22, 2019 4:55 PM
    Monday, July 22, 2019 7:29 AM

All replies

  • F8 at boot and try some other options.

     

     

    (please don't forget to mark helpful replies as answer)

     

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.


    Saturday, July 20, 2019 3:56 PM
  • Hi Dave,

    first of all thanks for comment but after selecting "Start Windows Normally"

    running same bar as mention above photo.

    when select "Safe mode" it stuck on 

    Loaded: \ Widnows\system32\drivers\crcdisk.sys


    Arvind

    Sunday, July 21, 2019 5:25 AM
  • Also try;

     

     

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    • Proposed as answer by Dave PatrickMVP Monday, July 22, 2019 12:24 PM
    • Marked as answer by arvind_snp Monday, July 22, 2019 4:56 PM
    Sunday, July 21, 2019 1:21 PM
  • Hi,

     

    When safe mode loads the drivers, and you see it hang up on “crcdisk.sys” there are several possible causes:

     

    1) If the registry has become corrupt or changed and “crcdisk.sys” is trying to reference an entry there is a possibility that the computer will no longer be able to start up and shut down correctly.

     

    2) The second possibility is that the Crcdisk.sys file itself is corrupt.

     

    3) If the computer has more than one OS installed on partitioned drives.

     

    Boot to a command prompt from recovery media and run chkdsk c:\ /r and see if that finds and fixes bad sectors and successfully relocates them.

    Meanwhile, you could try the Last known Good configuration.

     

    Best Regards,

    Farena


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.


    Monday, July 22, 2019 5:59 AM
  • Also try;

     

     

     

     



    Regards, Dave Patrick ....
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft MVP [Windows Server] Datacenter Management

    Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees, and confers no rights.

    Hi Dave,

    It seems that the picture link is broke.


    Hamid Sadeghpour Saleh Microsoft MCT Regional Lead

    hamidsadeghpour.net

    Mark it as answer if your question has solved in order to keep forums updated.

    • Marked as answer by arvind_snp Monday, July 22, 2019 4:55 PM
    Monday, July 22, 2019 7:29 AM
  • thanks lot

    Arvind

    Monday, July 22, 2019 4:55 PM