locked
DVD-ROM eltűnése RRS feed

 • Question

 • Eddig XP operációs rendszer működött a gépemen, majd áttértem a 7-esre. Néhány napig minden rendben működött, majd egyszer csak eltűnt a Pioneer 116D típusú DVD optikám. Próbáltam illesztőt frissíteni hozzá, de a válasz az volt, hogy a legfrissebb verzió van a gépemen, illetve a hibaelhárítótól a következő üzenetet kaptam:
  A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)
  Mi lehet a probléma? Talán az, hogy telepítettem az előző rendszeren is használt programokat, amelyek átállítottak valami kapcsolót a win 7-ben? (Ha létezik egyáltalán ilyen). Mit tegyek? Talán fontos lehet, hogy a bootoláskor megjelenik a DVD, de a rendszer már nem látja.
  Köszönöm a választ

  Tuesday, April 6, 2010 6:52 PM

All replies

 • Tipp: Távolítsd el az illesztőprogramot majd telepítsd újra (a hardverváltozások keresése paranccsal)!

  (A 39-es hibakódnak különböző okai lehetnek pl.: hiányzik egy szükséges eszközillesztő; hiányzik egy szükséges bináris fájl; a fájl-bemeneti/kimeneti folyamattal kapcsolatos hiba; egy illesztőprogram egy belépési pontra hivatkozik egy másik bináris fájlban, és nem tud betöltődni.)

   

  Tuesday, April 6, 2010 7:31 PM
 • Köszönöm a gyors választ! Követtem a tanácsod, ám sajnos most sem sikerült hibátlanul a telepítés. Az eszköz gyártójához küld segítségért, de ott sincs frissebb verzió, amit egyébként a windows is megállapít, amikor frissíteni akarom az illesztőprogramot az eszközkezelőben.
  Más ötlet?

  Köszönöm előre is.

  Wednesday, April 7, 2010 3:31 PM
 • Nem kell minden problémáért azonnal a windowst vagy az eszközillesztőt okolni...

  Lehet annak konkrét hardveres oka is: pl. tápkábel, IDE kábel, alaplapi IDE vezérlő, stb stb.

  Ki kellene próbálni, hogy a Pio működik-e másik gépben - pl. egy ismerősöd gépében...

  Wednesday, April 7, 2010 4:06 PM
 • Jogos. Még akár egy picit elmozdulhatott az egyik kábel is :)

  A.

  Thursday, April 8, 2010 5:57 AM
 • Távol álljon tőlem bárminek is az okolása :), csak a megoldást szeretném megtalálni a problémámra. Mint írtam, a bios felismeri a DVD-írót, azt gondoltam, hogy ez a csatlakozások megfelelőségét bizonyítja (a tápkábel is megfelelő, a CD tálcát tudom ki-be mozgatni). De ennek ellenére újra megmozgattam a kábeleket, csatlakoztattam az eszközt, de ettől sem lett más a helyzet.
  Van egy Plextor CD-íróm is, ezzel is kipróbáltam, de ugyanazt a hibaüzenetet kaptam.
  Azért gondolok inkább szoftveres gondra, mert a DVD-íróm a win7 telepítése után kifogástalanul működött, és csak pár nap után lépett fel a probléma.( Ha jól emlékszem a Daemon tools telepítése környékén.)

  BJ

  Thursday, April 8, 2010 3:32 PM
 • Akkor inkább távolítsd el a daemon-t, hátha annak a virtuális eszközillesztője zavar be.
  Thursday, April 8, 2010 3:59 PM
 • Daemon Tools korábban nálam is okozott kisebb problémát. Azt történt, hogy korábban "beragadt" egy mountolt iso fájl reinstall után, ezután csak mindig második, harmadik...stb. virtuális meghajtóhoz tudtam csak új képfájlt felcsatolni az első meghajtó teljesen elérhetetlen volt és maradt is mindaddig, amíg az OS-t újra nem telepítettem.

  Próbáltad módosítani a DVD meghajtóbetűjelét? Rendelj hozzá egy másik betűjelet!

  Monday, April 12, 2010 6:04 PM
 • Tisztelt Fórumozók!

  Elnézés, hogy közbeszólok, de gondolom nem a Virtuális optikai tűnt el, hanem a fizikai optikai. Én megnézném a BIOS-ban, hogy látja-e, ill engedélyezve van-e minden. Mert, ha a BIOS nem látja akkor lehet fizikai hiba is. A meghajtó betűjel hozzárendelése jó megoldás lehet, a kérdés az, hogy a felügyeleti eszköz látja-e.

  Elnézést mégegyszer csak próbálok segíteni.

  VerZoli

   

   

  Monday, April 12, 2010 9:58 PM
 • @Zoli: mint írva volt, a BIOS látja :)

  A Daemon eltávolítása jó ötlet, ha tényleg az kavar be, akkor ez megoldhatja a problémát. Ugye a W7 kompatibilist tetted fel?

  A.

  Tuesday, April 13, 2010 6:03 AM
 • szerintem az ide vezérlő gyári driverét kéne felrakni. (gondolom valami ite vagy jmicron vagy hasonló szeméten lóg a dvd)
  Tuesday, April 13, 2010 12:46 PM
 • Köszönöm a közös gondolkodást!

  A DT-t  (a W7 -est) eltávolítottam (nem adta könnyen meg magát:)). A helyzet sajnos semmit sem változott. Közben kipróbáltam más gépen is az optikát; tökéletesen működött.
  Neoka!  Az átbetűzést nem nagyon értem. Azt a biosban kell megtennem? Mert ha nem, akkor sajnos másként nem férek hozzá. Lehet, hogy egyszerűbb lenne nekem is újra telepítenem a W7-t, és a DT-t messze elkerülni?
  bsh! Kifejtenéd bővebben, hogy ezt hogyan kell megtennem? Telepítő lemezt nem kaptam a DVD-hez.

  Köszönöm

  Friday, April 16, 2010 7:20 PM
 • Windowsban, a „Számítógép-kezelés” modul segítségével tudod megváltoztatni a DVD meghajtódhoz rendelt betűjelet. Ehhez tedd a következőket:

  1. Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Felügyeleti eszközök\
  2. Klikkelj a Számítógép-kezés parancsikonon!
  3. A Számítógép-kezelés ablakban kapcsold be a konzol-fa megjelenítését (ha esetleg rejtve lenne)! (Eszköztáron balról a 4. ikon.)
  4. Válaszd ki a Tárolás -> Lemezkezelést!
  5. A középső alsó grafikus nézetben (a felső "Lemezlista" alatt, balra a "Munkaablak" mellett) válaszd ki a DVD meghajtódat majd jobb klikk és az előugró menüből válaszd a „Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása…” parancsot!
  6. Klikk a „Módosítás…” gombra és a lenyíló listából ad meg az új betűjelet!
  Friday, April 16, 2010 8:00 PM
 • Sajnos a fenti helyen sem látható a DVD, így változtatni sem tudom a betűjelét.

  Saturday, April 17, 2010 7:39 PM
 • bsh az alaplap vezérlőjére gondolt - ahhoz sem kaptál semmit? Ha nem, akkor érdemes a honlapjukon szétnézni.

  Amit még megpróbálnék: most, hogy DT eltávolításra került, töröld az eszközkezelőben (ha ott van, mondjuk sárga kérdőjel/felkiáltójellel), majd Harver keresése (szintén eszközkezelőben).

  A.

  Monday, April 19, 2010 6:01 AM
 • Megtaláltam a választ a problémámra! Egy szervízes adta meg a megoldást. Ahogy azt sejtettük, valami beállítási probléma lépett fel (tán a DT használata során), amit a beállításszerkesztőben (regedit) lehet orvosolni. Itt ugyanis megjelenik egy szűrő (upper vagy lower filters), amit törölve újra használhatóvá válik a optika. Állítólag ritkán fellépő hibáról van szó (3-4% a Windows rendszert használók körében).

  Köszönök mégegyszer mindenkinek mindent!

  Wednesday, April 21, 2010 9:15 PM
 • Esetleg le tudnád írni, hogy mit is kellett módosítanod?

   

  Ugyanis nálam ez van: Event ID: 15 cdrom; 11 atapi.

  Probléma a következő. W7Prof alatt eltűnik a dvd író. De csak abban az esetben, ha üzes CD-t, vagy DVD-t rakok be. Ha tartalmaz bármi adatot, akkor szépen használható az eszköz. De hát arra nem lehet írni! :-(

  Ezeket próbáltam:

  1. Eltávolítottam az ATA Chanel 0;1 et, majd újraindítás

  2.Eltávolítottam a TSSTcorp TS-L632D típusú íróhoz tartozó drivert, majd újra hozzáadtam.

  3. Kicsréltem egy ugyan olyanra a HW-t.

   

  Újratelepíteni nincs kedvem a gépet. Tudnátok segíteni, hogy mivel próbálkozzak még?

   

   

  Friday, December 10, 2010 11:49 AM
 • Friday, December 10, 2010 12:39 PM
 • Innen ez a fontos: "

  <small>NOTE: After removing these registry keys and rebooting, it may be necessary to reinstall any CD or DVD recording applications.</small>

  "


  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/) - > Csak a döglött hal úszik az árral.
  Friday, December 10, 2010 1:56 PM
 • Megoldás az lett, hogy a Roxio Burning room (amit a géphez adtak) helyett felraktam egy fizetős szoftvert, mely rögtön tudta kezelni a dvd meghajtómat is íráshoz.
  Wednesday, January 12, 2011 1:49 PM