none
Win 10 Capture - DISM not correct version RRS feed

  • Question

  • Hello


    I updated my MDT server (On Windows Server2012) but i have a problem during my Windows 10 capture.

    In the logs I find



    "Run Command: X:\WINDOWS\SYSTEM32\bcdedit.exe /Store "V:\boot\bcd" /timeout 0]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[BCD> The operation completed successfully.]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[BCDEdit returned ErrorLevel = 0]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Created scratch folder.]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Copy File: C:\MININT\unattend.xml to C:\Windows\Panther\Unattend.xml]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Copied unattend.xml to C:\Windows\Panther for image apply.]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[About to run command: dism.exe /Image:C:\ /Apply-Unattend:C:\Windows\Panther\Unattend.xml /ScratchDir:C:\MININT\Scratch]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Command has been started (process ID 1496)]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Deployment Image Servicing and Management tool]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Version: 6.3.9600.16384]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > Error: 50]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > To service this Windows image requires the latest version of the DISM. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=293395 to find the latest version of DISM, ]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > and http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=293394 to learn how to install the latest version of DISM from the ADK on your computer.]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[  Console > The DISM log file can be found at X:\WINDOWS\Logs\DISM\dism.log]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Return code from command = 50]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="1" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[FAILURE ( 5627 ): 50: Run DISM.exe]LOG]!><time="16:54:15.000+000" date="10-07-2015" component="LTIApply" context="" type="3" thread="" file="LTIApply">
    <![LOG[Command completed, return code = -2147467259]LOG]!><time="16:54:16.000+000" date="10-07-2015" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[Litetouch deployment failed, Return Code = -2147467259  0x80004005]LOG]!><time="16:54:16.000+000" date="10-07-2015" component="LiteTouch" context="" type="3" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[For more information, consult the task sequencer log ...\SMSTS.LOG.]LOG]!><time="16:54:16.000+000" date="10-07-2015" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[Property RetVal is now = -2147467259]LOG]!><time="16:54:16.000+000" date="10-07-2015" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[Unable to copy log to the network as no SLShare value was specified.]LOG]!><time="16:54:16.000+000" date="10-07-2015" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[CleanStartItems Complete]LOG]!><time="16:54:16.000+000" date="10-07-2015" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[TSCore.dll not found, not unregistering.]LOG]!><time="16:54:16.000+000" date="10-07-2015" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[About to run command: wscript.exe "X:\Deploy\Scripts\LTICleanup.wsf"]LOG]!><time="16:54:16.000+000" date="10-07-2015" component="LiteTouch" context="" type="1" thread="" file="LiteTouch">
    <![LOG[Microsoft Deployment Toolkit version: 6.2.5019.0]LOG]!><time="16:54:16.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Removing AutoAdminLogon registry entries]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[VSSMaxSize not specified using 5% of volume.]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Logs contained 8 errors and 0 warnings.]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[No Windows PE image to delete.]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Stripping BDD commands from unattend.xml template.]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Modified unattend.xml saved to C:\windows\panther\unattend.xml]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Checking mapped network drive.]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[testing drive Z: mapped to \\SERVXXX\DeploymentShare$]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Disconnecting drive Z: mapped to \\SERVXXX\DeploymentShare$]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Cleaning up C:\MININT directory.]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">
    <![LOG[Cleaning up TOOLS, SCRIPTS, and PACKAGES directories.]LOG]!><time="16:54:17.000+000" date="10-07-2015" component="LTICleanup" context="" type="1" thread="" file="LTICleanup">"

    My version is not up to date according to the logs but i updated the adk and even make a repair.I don't understand

    Thank You

    Aurélien


    Thursday, October 8, 2015 10:29 AM

All replies

  • Is the old ADK is still installed?  If so you will need to uninstall that first.

    Most important details are logs. If you are unsure how to post logs or where to find them then reference https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/

    Thursday, October 8, 2015 5:16 PM
    Moderator
  • The old ADK has been uninstalled

    I found the beginning of my problem, I restore a snapshot of the server on which I reinstalled everything, I removed the boot files and scripts in DeploymentShare$. Opening the console so I upgraded the folder in which it has just copied. At the moment


    "Outil Gestion et maintenance des images de d�ploiement
    Version : 10.0.10240.16384

    Version de l'image�: 10.0.10240.16384

    Processing 1 of 1 - Adding package WinPE-WMI-Package~31bf3856ad364e35~x86~~10.0.10240.16384

    Erreur�: 1726

    Echec de l'appel de proc�dure distante.
    Une erreur s'est produite lors de la fermeture d'un composant de maintenance dans l'image.
    Attendez quelques minutes et essayez d'ex�cuter � nouveau la commande.

    Le fichier journal DISM se trouve à l'emplacement C:\Windows\Logs\DISM\dism.log

    Exit code = 1726"

    The problem seem to come to the creation of .WIM

    After having disabled MDAC, the creation of .wim it's ok

    Thanks

    Friday, October 9, 2015 6:15 AM