none
DPM 2012 Manual Agent Install Fails RRS feed

  • Question

  • Hello Everyone,

     

    Using DPM 2012 SP1, I've been stuck on an issue for some time now in trying to get a DPM agent install accomplished on a certain server. The DPM server resides on a parent domain and the server that I am having an issue with is on a child domain. Other servers on the child domain have installed the agent without issue when doing it manually.

     

    Here is the command I use (as an administrator):

    net use X: \\DPMSERVERNAME.parentdomain.com\c$ 
     
    cd /d X:\Program Files\Microsoft System Center 2012\DPM\DPM\agents\RA\4.1.3465.0\amd64\1033
     
    DPMAgentInstaller_KB2991995_AMD64.exe dpmservername.parentdomain.com
     
    The installation proceeds through the Microsoft License Terms, begins to install and then backs out. The error message that is generated states: "DPMAgentinstaller failed with error code = 0X80070643 error says: fatal error during installation"
     

    In researching the 1708 error within the log file it lead me to the fact that maybe the firewall on the target server was the issue. I ran this suggested fix on the target server:

    netsh advfirewall firewall set rule group=\"@FirewallAPI.dll,-29502\" new enable=yes
    netsh advfirewall firewall set rule group=\"@FirewallAPI.dll,-34251\" new enable=yes
    netsh advfirewall firewall add rule name=dpmra dir=in program=\"%PROGRAMFILES%\\Microsoft Data Protection Manager\\DPM\\bin\\DPMRA.exe\" profile=Any action=allow
    netsh advfirewall firewall add rule name=DPMRA_DCOM_135 dir=in action=allow  protocol=TCP localport=135 profile=Any

    The issue still persists.

    The MSDPMAgentinstall log file says the following at the end:
    Property©: Date = 1/7/2015
    Property©: MsiNetAssemblySupport = 4.0.30319.18408
    Property©: MsiWin32AssemblySupport = 6.1.7601.17514
    Property©: MsiRunningElevated = 1
    Property©: Privileged = 1
    Property©: USERNAME = Windows User
    Property©: DATABASE = c:\b1e38ee30069ed00e510\DPMRA.msi
    Property©: OriginalDatabase = c:\b1e38ee30069ed00e510\DPMRA.msi
    Property©: SOURCEDIR = c:\b1e38ee30069ed00e510\
    Property©: VersionHandler = 5.00
    Property©: ROOTDRIVE = c:\
    Property©: EXECUTEACTION = INSTALL
    Property©: ACTION = INSTALL
    Property©: UILevel = 5
    Property©: CostingComplete = 0
    Property©: OutOfDiskSpace = 0
    Property©: OutOfNoRbDiskSpace = 0
    Property©: PrimaryVolumeSpaceAvailable = 0
    Property©: PrimaryVolumeSpaceRequired = 0
    Property©: PrimaryVolumeSpaceRemaining = 0
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: Note: 1: 1708 
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: Note: 1: 2205 2:  3: Error 
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: Note: 1: 2228 2:  3: Error 4: SELECT `Message` FROM `Error` WHERE `Error` = 1708 
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: Note: 1: 2205 2:  3: Error 
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: Note: 1: 2228 2:  3: Error 4: SELECT `Message` FROM `Error` WHERE `Error` = 1709 
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: 吰瞒
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: 吰瞒
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: Grabbed execution mutex.
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: Cleaning up uninstalled install packages, if any exist
    MSI © (68:E8) [09:38:14:119]: MainEngineThread is returning 1603
    === Verbose logging stopped: 1/7/2015  9:38:14 ===
     

     
    Any ideas where to turn next?
    Wednesday, January 7, 2015 6:44 PM

All replies

  • Hi,

    Please try the following:

    cd /d X:\Program Files\Microsoft System Center 2012\DPM\DPM\ProductionAgents\RA\4.1.3313.0\amd64
    X:>DPMAgentInstaller_x64.exe  (Do not provide DPM Server name yet)

    If the installation succeeds proceed with the following:

    cd C:\Program Files\Microsoft Data Protection Manager\DPM\bin
    C:\Program Files\Microsoft Data Protection Manager\DPM\bin>setdpmserver -dpmservername dpmservername.parentdomain.com

    Now on the DPM Server, run the DPM Powershell and run the Attach-Productionserver command and follow the prompts.

    Refresh the DPM console under Agents - and then you can update the agent to the latest from there.


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread. Regards, Mike J. [MSFT] This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

    Wednesday, January 7, 2015 8:34 PM
    Moderator
  • I do not have a Program Files\Microsoft System Center 2012\DPM\DPM\ProductionAgents\RA\4.1.3313.0\amd64 file path on the DPm system.

    Rather Program Files\Microsoft System Center 2012\DPM\DPM\ProtectionAgents\RA\4.1.3313.0\amd64

    Still, I ran the DPMAgentInstaller_x64.exe from that file path and the agent did not install.

    Also, on the DPM server I have added the target machine name to the DPMRADmTrustedMachines group. I also made sure that the domain service account is in the same group. Still no luck.

    Wednesday, January 7, 2015 10:38 PM
  • Hi,

    Ok - yes typo on my part,  meant protectionAgents.

    It seems that MSI is having problems installing - alternate method would be to try installing individual components as follows.

    Copy the DPMAgentInstaller_X64.exe to the local system.

    From administrative command prompt run DPMAgentInstaller_x64.exe /x to extract the files, then run the following in order.

    - VC++ 2008  - (vcredist_x64.exe)
    - MSXML 6    - (msxml6_x64.msi)
    - And lastly (DPMRA.msi)

    Manually run the DPMRA installer to generate a detailed msi log.
    Msiexec /i dpmra.msi /l*v dpmra_msi.log

    Review the dpmra_msi.log and gather a Sysinternals Process Monitor log if the installation fails again.


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread. Regards, Mike J. [MSFT] This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

    Wednesday, January 7, 2015 11:16 PM
    Moderator
  • Thanks Mike,  used it before, but forgot..  works now.
    Friday, November 2, 2018 6:11 PM