none
MDT 2012 Install Roles and Feature Error RRS feed

  • Question

  • I'm tring to install Hyper-V and Management tools on a 2012 Server deployment using MDT. Everything work well until it gets to processing the roles and feature. the I get error.

    Here is the ZTIOSRole.log contents

    <![LOG[Microsoft Deployment Toolkit version: 6.1.2373.0]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[The task sequencer log is located at C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\SMSTSLog\SMSTS.LOG.  For task sequence failures, please consult this log.]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Roles will be installed.]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Roles specified in Role:]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[  Hyper-V]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[No items were specified in variable OSRoleServices.]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Features specified in Feature:]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[  RSAT-Hyper-V-Tools]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[  Hyper-V-Tools]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[  Hyper-V-PowerShell]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Roles specified in Role:]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[  Hyper-V]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[No items were specified in variable OptionalOSRoleServices.]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Features specified in Feature:]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[  RSAT-Hyper-V-Tools]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[  Hyper-V-Tools]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[  Hyper-V-PowerShell]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: Processing roles (0% complete]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: Processing roles (0% complete]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Property Parameters is now = -FeatureName Hyper-V]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Validating connection to \\WIN-DEPLOY-SRV\DeploymentShare$\Operating Systems\Windows Server 2012 SERVERSTANDARDCORE x64]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Already connected to server WIN-DEPLOY-SRV as that is where this script is running from.]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Copying source files locally from \\WIN-DEPLOY-SRV\DeploymentShare$\Operating Systems\Windows Server 2012 SERVERSTANDARDCORE x64\sources\sxs]LOG]!><time="08:21:43.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[ZTI ERROR - Unhandled error returned by ZTIOSRole: Path not found (76)]LOG]!><time="08:21:47.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="3" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Event 41002 sent: ZTI ERROR - Unhandled error returned by ZTIOSRole: Path not found (76)]LOG]!><time="08:21:47.000+000" date="10-23-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">

    Any help would be appreciated

    Wednesday, October 23, 2013 4:41 PM

Answers

  • Judging by the log file you're installing the Server Core version of Server 2012. Did you set the correct OS in the Install Roles and Features step in your Task Sequence? If you're deploying Server 2012 Core and you've set the step up to install roles for the Gui version Server 2012 there could be trouble. I'm not sure why since the GUI is a role all by itself in 2012 but it could be worth taking a look at your task sequence settings.
    Friday, January 24, 2014 12:20 PM

All replies

  • Somehow the Windows Core Srever here can't see the sxs folder on \\Win-Deploy-Srv.

    Try manually connecting to verify.

    Does the path "\\WIN-DEPLOY-SRV\DeploymentShare$\Operating Systems\Windows Server 2012 SERVERSTANDARDCORE x64\sources\sxs" actually exist?

    Can you connect up from the client using "net use * \\Win-Deploy-srv\deploymentShare$ /u:Domain\Username *"

    Additionally, try manually adding the Hyper-V tools using dism.exe.


    Keith Garner - keithga.wordpress.com

    Wednesday, October 23, 2013 6:09 PM
    Moderator
  • Yes the Windows Core Server can see and map to the directory \\win-deploy=srv\deploymentshare$\operating systems windows server 2012 serverstandardcorex64\sources\sxs. I can install all roles if I add the /all switch to dism.
    Thursday, October 24, 2013 3:38 PM
  • Correction: I am unable to install Hyper-V from Dism. However once it is installed using the GUI I can add the Management tools trough DISM

    However I can add Hyper-V through Powershell but when I go to add Hyper-V tools I have to run as Administrator

    Thursday, October 24, 2013 3:49 PM
  • I have upgraded to MDT 2013 and still get this error. Question is what file is it tiring to copy?

    <![LOG[Microsoft Deployment Toolkit version: 6.2.5019.0]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[The task sequencer log is located at C:\Users\ADMINI~1\AppData\Local\Temp\SMSTSLog\SMSTS.LOG.  For task sequence failures, please consult this log.]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Roles will be installed.]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Roles specified in Role:]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[  Hyper-V]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[No items were specified in variable OSRoleServices.]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[No items were specified in variable OSFeatures.]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[No items were specified in variable OptionalOSRoles.]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[No items were specified in variable OptionalOSRoleServices.]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[No items were specified in variable OptionalOSFeatures.]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[ZTI Heartbeat: Processing roles (0% complete]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Event 41003 sent: ZTI Heartbeat: Processing roles (0% complete]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Property Parameters is now = -FeatureName Hyper-V]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Validating connection to \\WIN-DEPLOY-SRV\DeploymentShare$\Operating Systems\Windows Server 2012 R2 SERVERSTANDARDCORE x64]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Mapping server share: \\WIN-DEPLOY-SRV\DeploymentShare$\Operating Systems\Windows Server 2012 R2 SERVERSTANDARDCORE x64\sources\sxs]LOG]!><time="11:36:57.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[ZTI ERROR - Unhandled error returned by ZTIOSRole: Path not found (76)]LOG]!><time="11:37:02.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="3" thread="" file="ZTIOSRole">
    <![LOG[Event 41002 sent: ZTI ERROR - Unhandled error returned by ZTIOSRole: Path not found (76)]LOG]!><time="11:37:02.000+000" date="10-28-2013" component="ZTIOSRole" context="" type="1" thread="" file="ZTIOSRole">

    Monday, October 28, 2013 7:22 PM
  • I too am having this problem. Been pulling my hair out for the last few days with no remedy in sight. Grrr
    Wednesday, November 20, 2013 1:54 PM
  • The action "Install Roles and Features" has some bugs, the next link show another method and works perfectly.

    http://blogs.technet.com/b/cameronk/archive/2011/05/22/enabling-the-hyper-v-role-during-a-task-sequence-while-avoiding-the-reboots.aspx

    With MDT (Task Sequence) I haven't tried but "The best way that I have found to set the Hyper-V role in a task sequence is to run Dism...".

    Wednesday, November 20, 2013 3:11 PM
  • Judging by the log file you're installing the Server Core version of Server 2012. Did you set the correct OS in the Install Roles and Features step in your Task Sequence? If you're deploying Server 2012 Core and you've set the step up to install roles for the Gui version Server 2012 there could be trouble. I'm not sure why since the GUI is a role all by itself in 2012 but it could be worth taking a look at your task sequence settings.
    Friday, January 24, 2014 12:20 PM
  • Late reply but i was facing the same issue when installing .Net 3.5 in Windows 8.1. MDT was detecting the path but failing to install with the same error. 
    Figured out that it was failing because the path of few files/folders was more than 256 characters. 

    Hence had to shorten the deployment share path.

    In your case the operating system folder name itself is too big.

    Should always try to keep the OS name and the deployment share names to be short when importing Windows 2012 or Windows 8.1

    Thursday, October 16, 2014 7:53 AM