locked
w2k sbs licence RRS feed

 • Question

 • Hello!

   

  Egy win2k sbs szerveren a korábban licenszelt 10 db usert kinőtte az egyik ügyfelem. (a hálózati kapcsolatok száma nem megy 10 fölé, gondolom a licenc-korlátok miatt).Most már szeretnék 13-an használni a szerver file-megosztó funkcióit, de sajnos 10 fölött visszadobja a szerver a kérést, egy hibaüzenettel, melyszerint már elérték a kapcsolatok maximális számát.

   

  Ügyfél nem akar váltani sbs 2003-ra, és vásárolna +5licenszet. Csakhogy a licenszeket be kell installálni. Ezt (emlékeim szerint) a kiszolgáló-kezelés menűponton keresztül lehetne megtenni, csakhogy ez a menűpont eltűnt mind a Start-menűből, mind a felügyeleti eszközök közül! Lehet, hogy valamilyen exe-ként (vagy msc-ként) még fönt van a gépen, de a hivatkozás nincs már sehol.

   

  Tud valaki segíteni, hogy hogyan bányászhatnám elő? A felügyeleti eszközökben levő licenszkezelő azt mondja, hogy az SBS-ben csak a kiszolgáló-kezelésen keresztül adhatok hozzá licenszet. MS telefonos szolgálat sajnos nem segít, mondván,lejárt a hivatalos támogatás a termékre.

   

  Előre is köszönöm.

  Thursday, June 28, 2007 8:39 AM

Answers

 • "C:\Documents and Settings\All Users.WINNT\Application Data\Microsoft\BackOffice\Management\ITProSBSConsole.msc"

   

  A.

  Thursday, June 28, 2007 10:54 AM

All replies

 • egy sima mmc.exe inditasa utan nem lehet betallozni?
  Thursday, June 28, 2007 8:46 AM
 • "C:\Documents and Settings\All Users.WINNT\Application Data\Microsoft\BackOffice\Management\ITProSBSConsole.msc"

   

  A.

  Thursday, June 28, 2007 10:54 AM