locked
While rendering the web address for the Operations Manager, getting the sign-in Operation failed error on the Sign In page. RRS feed

  • Question

  • While accessing the web address for the operations console, I am getting the error "Microsoft.EnterpriseManagement.Presentation.Security.ConnectionSessionException:
    Unable to create connection session.
    " After entering different credentials, the error keep coming.

    Is this a issue related to the Web console server or the IIS certificate installed on the Web console server. Please let me know, How to troubleshoot on this. I have used all the valid credentials for signing in, But its the same error after every try.


    • Edited by SandeepanM Thursday, August 20, 2015 7:16 AM
    Thursday, August 20, 2015 6:37 AM

Answers

  • have you also checked this link - http://fieldnotes.conexion.ca/2012/06/operations-manager-web-part-error.html

    It seems you will have to reinstall web console component. See if this link helps.


    Thanks, S K Agrawal

    Thursday, August 20, 2015 7:29 AM
  • Reinstalling the Web Console has worked well.

    The web url is rendering fine and hitting the operations console nicely.

    Kudos S K Agrawal for all the assistance and replies. :-) 

    Monday, August 24, 2015 6:17 AM

All replies

  • Does this link helps -

    http://blogs.technet.com/b/kevinholman/archive/2010/04/07/common-issues-with-the-opsmgr-web-console.aspx


    Thanks, S K Agrawal

    Thursday, August 20, 2015 7:15 AM
  • Thanks Sumit, I have worked on the link provided in addition to the links provided in Kevin Holman's blog. Tried everything, seems its a connection or session error as per the error details described.
    Thursday, August 20, 2015 7:23 AM
  • have you also checked this link - http://fieldnotes.conexion.ca/2012/06/operations-manager-web-part-error.html

    It seems you will have to reinstall web console component. See if this link helps.


    Thanks, S K Agrawal

    Thursday, August 20, 2015 7:29 AM
  • Lets see if I get some other responses here
    Thursday, August 20, 2015 7:50 AM
  • Reinstalling the Web Console has worked well.

    The web url is rendering fine and hitting the operations console nicely.

    Kudos S K Agrawal for all the assistance and replies. :-) 

    Monday, August 24, 2015 6:17 AM