none
vmm2012r2 vlan not showin

    Question

  • Hello.

    In our production vmm2012r2 I created logical switch, logical network, and network site with right vlan id.

    I also created VM network and linked this to right logical network

    When I choose this VM network on the VM the VLAN is grayed out. It doesent show the right vlan. If i tries to deploy this i ended upp with error (26857), The Vlan ID (0) is not valid because the VM network (sandbox1) does not not include the VLAN ID in a network site accesible by the host.

    I installed latest rollup but same issue.

    I also tried this with vmm 2016 in a test enviroment. There it choose right vlan and no error occured.

    What could be the issue?

    Thankyou


    • Edited by jos32 Wednesday, February 21, 2018 1:50 PM
    Wednesday, February 21, 2018 1:50 PM

Answers

  • I have migrated to vmm 1801 and I have no issues anymore with vlans

    • Marked as answer by jos32 Friday, April 20, 2018 8:51 AM
    Friday, April 20, 2018 8:51 AM

All replies

  • Hello,

    According to the KB article below, this issue has already been fixed in SCVMM Update Rollup 8.

    https://support.microsoft.com/en-us/help/3096389/update-rollup-8-for-system-center-2012-r2-virtual-machine-manager

    If you have installed the most recent UR, please refresh the Hyper-V Host/Cluster, and then open the Properties for the VM, and choose Hardware Configurations -> Network Adapters, choose 'Enable VLAN' and choose the right VLAN ID.

    Best regards,

    Andy Liu


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Thursday, February 22, 2018 5:47 AM
  • Yes I did what you say but the vlan is still grayed out, even if I have configured the vlan right..

    Maybe I should migrate the production enviroment to vmm2016 and see if the issue persist..

    Thursday, February 22, 2018 9:25 AM
  • Another question, what is the impact on hyper-v host if I start with an empty database to maybe resolve the issue?

    Maybe the issue is some settings that I can´t find?

    I have no problems recreating all the switches and VM networks.. Will the old VM networks be on the host until I changes them via new VMM database?

    Thankyou in advance..

    Friday, February 23, 2018 6:39 AM
  • I have migrated to vmm 1801 and I have no issues anymore with vlans

    • Marked as answer by jos32 Friday, April 20, 2018 8:51 AM
    Friday, April 20, 2018 8:51 AM