locked
Direct Access client connection problem RRS feed

  • Question

  • Direct Access

    My work laptop has Microsofts Direct Access Set up on it. This system worked with no problems for 18 months on SKY Broadband network until last Thursday evening / Friday morning. Now it does not connect to any network services at college eg. email or drives or intranet.  A number of colleagues who also have SKY as an ISP have had the same problem as me at the same time and they are all on SKY home Broadband. Colleagues on with other ISP such as Virgin and talk talk do not have a problem. It is also not the machine. I am currently on the lap top connected to the internet but to gain Direct Access I have to use a O2  internet dongle and as soon as I swap to O2 and disconnect from Sky the direct access is immediately running. Sky say there is no problem there end! Work say no problem their end! Any ideas?
    Sunday, January 19, 2014 3:05 PM

Answers

  • Hi,

    please check the direct access configuration according to this guide.

    http://syscomlab.blog.com/2012/09/directaccess-for-windows-server-2012-guide/

    Regards,

    Mike


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.

    • Marked as answer by Daniel JiSun Monday, February 10, 2014 6:23 AM
    Wednesday, January 22, 2014 1:01 PM
  • I Have been looking at this issue for some of my clients - Appears to be some issue with Sky's routers as all other ISP are working without issue - Re-setting the sky router back to factory defaults or adding a service to allow direct access on port 443 seem to prove successful

    Good Luck

    • Marked as answer by Daniel JiSun Monday, February 10, 2014 6:23 AM
    Thursday, January 30, 2014 3:00 PM

All replies

  • 

    Hello,

    Thank you for your question.

    I am trying to involve someone familiar with this topic to further look at this issue. There might be some time delay. Appreciate your patience.

    Thank you for your understanding and support.

    Tuesday, January 21, 2014 9:52 AM
  • Hi,

    please check the direct access configuration according to this guide.

    http://syscomlab.blog.com/2012/09/directaccess-for-windows-server-2012-guide/

    Regards,

    Mike


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.

    • Marked as answer by Daniel JiSun Monday, February 10, 2014 6:23 AM
    Wednesday, January 22, 2014 1:01 PM
  • I Have been looking at this issue for some of my clients - Appears to be some issue with Sky's routers as all other ISP are working without issue - Re-setting the sky router back to factory defaults or adding a service to allow direct access on port 443 seem to prove successful

    Good Luck

    • Marked as answer by Daniel JiSun Monday, February 10, 2014 6:23 AM
    Thursday, January 30, 2014 3:00 PM