locked
Windows 2003 fájl server - jogok RRS feed

 • Question

 • Sziasztok,

  Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy jó helyen teszem fel a kérdést, ha nem, megkérem valamelyik admint, legyen szíves tegye át a megfelelő topikba.

  Na, szóval azt szeretném megtudni, hogy van-e arra lehetőség, ha egy user egy hálózati mappában lévő fájlt megnyit (pl. PDF vagy Excel fájlok), és a fájlt tartalmazó könyvtárra csak olvasási joga van (és így a fájlra is), hogy egy folyamat (melynek full joga van a könyvtárra) ez idő alatt magát a fájlt lecserélje (magyarán ugyanazon név alatt egy másik fájlt hozzon létre a könyvtárban)?

  És a miért: összeraktunk egy riportolási rendszert, mely a következőképpen épül fel: a fájlszerveren van egy könyvtár struktúra, minden riportnak külön mappával, melyre beállíthatóak az user jogosultságok (aki szerkeszti a riportot, annak van írási joga, aki csak olvassa, annak nincs), mindez Wik2K3 AD környezetben. A Riportok egy része automatikusan fut CrystalServer-ben, és a Crystal pakolássza ki a megfelelő könyvtárakba a riportokat (annak a felhasználónak, akinek a nevében a Crystal eléri a megosutást a szerveren, full joga van a mappákra). Namost, ha egy user megnyit egy ilyen riportot (és csak olvasási joga van), és közben ugyanez a riport frissül a CrystalServeren,  akkor a Crystal természetesen nem tudja a fájlt létrehozni a mappában.

  Remélem érthetően leírtam, mi a helyzet... :-)

  Azért választottuk ezt a megoldást (mappaszerkezet file szerveren), mert így a jogosultságok finoman szabályozhatók, és jelenleg nincs mani semmilyen fejlesztésre (pl. SharePoint).

  Lehet a fenti problémára megoldást találni valahogy?

  Előre is köszi!

  BG:
  Friday, November 27, 2009 9:54 AM

Answers

 • Így első körben kizártnak tartom.
  • Marked as answer by bogabi_1 Friday, November 27, 2009 10:05 AM
  Friday, November 27, 2009 9:59 AM

All replies

 • Így első körben kizártnak tartom.
  • Marked as answer by bogabi_1 Friday, November 27, 2009 10:05 AM
  Friday, November 27, 2009 9:59 AM
 • Éreztem én ezt... :-) viszont akkor más megoldás után kell néznünk. Jelenleg ez egy felesztési stádiumban lévő dolog, az éles riportolási rendszer a belső honlapon érhető el, csak itt sajnos nem olyan egyszerű (illetve nem nagyon ismerjük) a jogosultságok hasonlón aprólékos beállítása, mint a serveren (az intranet joomla-n fut). No mind1, agyalok tovább.

  Köszi a segítséget.
  Friday, November 27, 2009 10:05 AM