locked
user not showing in GAL RRS feed

  • Question

  • hi all,

    there seems to be an issue with new users not showing in the GAL.

    I create the new user but other users cannot find the new user in the GAL.

    I thne try to download and updae the OAB but outlook seems to struggle doing this. It trys and trys but i dont think it erros.

    Is there anything i can try?

    Thanks

    Wednesday, September 5, 2012 11:13 AM

Answers

  • hi all thanks for taking the time to reply to this thread - Microsoft eventually resolved this issue - they created a new OAB - reconfigured IIS then restarted file dist service - from what I could see there was much more in the middle but this is basically what they did.

    Thanks again

    • Marked as answer by hyperNoddy Tuesday, October 2, 2012 12:47 PM
    Tuesday, October 2, 2012 12:47 PM

All replies

  • First of everything, verify that user mailbox is not configured to hidden from GAL

    Try to verify the GAL from OWA(or Outlook in online mode) to see if the use is appearing.

    Try update-Addresslist cmdlet to update your GAL if it is not updated(http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa997982.aspx)


    Thanks,

    Sitaram Pamarthi

    Blog : http://techibee.com

    Follow on Twitter

    This posting is provided AS IS with no warranties or gurentees,and confers no rights

    Wednesday, September 5, 2012 12:28 PM
  • Hi HyperNoddy,

    Exchange 2007 or Exchange 2010?

    If the new created user appears in GAL in OWA, please try to update the OAB first:

    Update the Offline Address Book

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa997684.aspx

    After that, restart the Microsoft Exchange File Distribution service on the CAS server and try to download the OAB again in Outlook.

    If it still doesn't work, please follow the blog:

    How to troubleshoot the OAB Generation process

    http://blogs.msdn.com/b/dgoldman/archive/2005/07/16/439665.aspx

    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.


    Frank Wang

    TechNet Community Support

    Thursday, September 6, 2012 6:40 AM
  • hi thanks for the reply - exchange is 2007
    Thursday, September 6, 2012 10:22 AM
  • i have just updated the OAB and restarted the ex file dst service - i am now waiting for a user to test

    i will then update this thread

    Thursday, September 6, 2012 12:32 PM
  • outlook is 2007 and the following is all i get when downloading the OAB

    this just hangs and does not go away, this happens for all users - no new users are showing in the GAL

    Friday, September 7, 2012 8:55 AM
  • Hi HyperNoddy,

    1, Did you check the GAL in OWA? What's the result?

    2, Please make sure OAB Generation works to narrow down the issue:

    How to work with Exchange 2007 / Exchange 2010 OAB Event Logging

    http://blogs.msdn.com/b/dgoldman/archive/2006/08/26/725860.aspx


    Frank Wang

    TechNet Community Support

    Monday, September 10, 2012 6:48 AM
  • Hi HyperNoddy,

    Any updates?


    Frank Wang

    TechNet Community Support

    Tuesday, September 11, 2012 7:53 AM
  • sorry for the delay - the GAL works from OWA
    Tuesday, September 11, 2012 1:49 PM
  • Hi  HyperNoddy,

    Did you check the Event Logging as the blog said?

    For more information, please see:

    Troubleshooting OAB Download Issues with Outlook Diagnostic Logging

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb310776(v=exchg.80).aspx


    Frank Wang

    TechNet Community Support

    Friday, September 14, 2012 5:52 AM
  • I didn't check the logs no, I will look at this next
    Wednesday, September 19, 2012 3:24 PM
  • OK I think iv made some progress - I deleted the oab files from the local machine then the new users appear in the GAL however when I click download address book I now get this error

    What does this mean please?

    Thursday, September 27, 2012 11:18 AM
  • There are a multiple reasons for why an Outlook client can receive the 0x8004010f sync error.

    Please see:

    Outlook clients receive error 0x8004010f when downloading the Offline Address Book

    http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2007/04/19/3401966.aspx

    How many users have the sync error?

    Please try to re-create Outlook profile for one user to test first:

    Control Panel->Mail->Profiles->Show profiles->Remove


    Frank Wang

    TechNet Community Support

    Friday, September 28, 2012 3:00 AM
  • it is for approx. 15 users - the users use cached mode in outlook - the users also quite often move desks therefore move computers meaning they each have an outlook profile on more than one machine, I feel this is quite messy!

    a profile rebuild would not be an acceptable solution as this would need to be done on 15 machines and there is the chance it will need doing again the following day or the next time they change computer.

    Friday, September 28, 2012 10:25 AM
  • when I change the send receive not to download the oab this error does not appear

    creating a new profile does not resolve this error.

    what can I do with the oab on the server to resolve this?

    Friday, September 28, 2012 12:48 PM
  • Hi HyperNoddy,

    Do you mean the issue only occurs on approx. 15 shared clients?

    Please check whether there is any relevant event in the Event Viewer.

    Did you check the steps in the blogs in my last reply?


    Frank Wang

    TechNet Community Support

    Monday, October 1, 2012 8:50 AM
  • hi, yes this is happening on all machines on the network which is approx. 15. I cannot see any errors in the logs

    I am yet to follow the steps suggested, I will try and get this done today

    thanks again for your time

    Monday, October 1, 2012 9:32 AM
  • hi all thanks for taking the time to reply to this thread - Microsoft eventually resolved this issue - they created a new OAB - reconfigured IIS then restarted file dist service - from what I could see there was much more in the middle but this is basically what they did.

    Thanks again

    • Marked as answer by hyperNoddy Tuesday, October 2, 2012 12:47 PM
    Tuesday, October 2, 2012 12:47 PM