locked
FTA issue in Appv RRS feed

  • Question

  • When i install the app-v application via manifest it installs fine and in the virtual environment all the fta work perfectly but when in the local machine these fta do not load. neither they take the icon. what should we do load the fta in local machine?

    QRQ

    Tuesday, October 16, 2012 10:52 AM

All replies

  • Hello,

    Are there FTAs part of the manifest and the OSD-files?

    See OSD illustrated for a reference;

    http://www.tmurgent.com/osd_illustrated.aspx

    Nicke Källén | The Knack| Twitter: @Znackattack

    Tuesday, October 16, 2012 11:17 AM
  • I have verified and they are part of manifest and osd but still no result.

    QRQ

    Tuesday, October 16, 2012 2:10 PM
  • What does the App-V client log say when loading an application? You may need to set this to verbose mode


    Twitter: @stealthpuppy | Blog: stealthpuppy.com

    This forum post is my own opinion and does not necessarily reflect the opinion or view of Microsoft, its employees, or other MVPs.

    Please remember to click "Mark as Answer" or "Vote as Helpful" on the post that answers your question (or click "Unmark as Answer" if a marked post does not actually answer your question). This can be beneficial to other community members reading the thread.

    Tuesday, October 16, 2012 2:56 PM
    Moderator
  • verbose mode? how do we do that?

    QRQ

    Tuesday, October 16, 2012 5:21 PM
  • Tuesday, October 16, 2012 5:48 PM
  • i have done that but still not able to get. i have even toggled the registry with merge and over write options nad set the local interaction to true but does not give me any result.

    QRQ

    Wednesday, October 17, 2012 4:27 AM
  • Hello,

    Toggling between merge v override will only impact the virtual environment - and not impact the distribution of FTAs in anyway. Same for local interaction.

    I was wondering, what have you done?


    Nicke Källén | The Knack| Twitter: @Znackattack

    Wednesday, October 17, 2012 6:43 AM
  • it did not help either. i have even toggled over wirte and merge option in the regsitry but no result?

    QRQ

    Wednesday, October 17, 2012 9:19 AM
  • that was just for the try but then i have restored it to default but do n not still get the fta in local machines. can you take  alook at osd file here:

    <?xml version="1.0" standalone="no"?>
    <SOFTPKG GUID="E049B0ED-3475-46C7-BB7B-705FCC767F5D" NAME="Hyperion Intelligence" VERSION="8.3.2.152">
     <IMPLEMENTATION>
      <CODEBASE HREF="HTTP://%SFT_SOFTGRIDSERVER%:80/W7_HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORE/832152SP3/000/HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3_092756.000_2.sft" GUID="8B8AD079-4B76-438C-BFBC-05DA042E65E5" PARAMETERS="" FILENAME="%SFT_MNT%\\092756.000_HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3\\Hyperion Explorer\\Brio8\\Client\\Program\\brioqry.exe" SYSGUARDFILE="092756.000_HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3\osguard.cp" SIZE="123985348"/>
      <VIRTUALENV TERMINATECHILDREN="TRUE">
       <POLICIES>
        <LOCAL_INTERACTION_ALLOWED>FALSE</LOCAL_INTERACTION_ALLOWED>
       </POLICIES>
       <ENVLIST/>
      </VIRTUALENV>
      <WORKINGDIR/>
      <VM VALUE="Win32">
       <SUBSYSTEM VALUE="windows"/>
      </VM>
      <OS VALUE="Win2008R2TS64"/>
      <OS VALUE="Win764"/>
     </IMPLEMENTATION>
     <DEPENDENCY>
      <CLIENTVERSION VERSION="4.6.0.0"/>
     </DEPENDENCY>
     <PACKAGE NAME="HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3_092756.000"/>
     <ABSTRACT>Sequenced by Khalid Beig on 12/10/12 for Windows 7</ABSTRACT>
     <MGMT_SHORTCUTLIST/>
     <MGMT_FILEASSOCIATIONS>
      <PROGIDLIST>
       <PROGID ID="bqyfile" FRIENDLYNAME="Intelligence Document" EDITFLAGS="0" OVERRIDDEN="FALSE">
        <ICON>%SFT_MIME_SOURCE%/HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3_092756.000 Icons/Intelligence Document.ico</ICON>
        <SHELLCOMMANDLIST DEFAULT="">
         <SHELLCOMMAND NAME="Open" FRIENDLYNAME="Open" PARAMS="&quot;%1&quot;" OVERRIDDEN="FALSE"/>
        </SHELLCOMMANDLIST>
       </PROGID>
       <PROGID ID="ocefile" FRIENDLYNAME="Intelligence Connection File" EDITFLAGS="0" OVERRIDDEN="FALSE">
        <ICON>%SFT_MIME_SOURCE%/HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3_092756.000 Icons/Intelligence Connection File.ico</ICON>
        <SHELLCOMMANDLIST DEFAULT="">
         <SHELLCOMMAND NAME="Open" FRIENDLYNAME="Open" PARAMS="&quot;%1&quot;" OVERRIDDEN="FALSE"/>
        </SHELLCOMMANDLIST>
       </PROGID>
      </PROGIDLIST>
      <FILEEXTENSIONLIST>
       <FILEEXTENSION EXT="bqy" PROGID="bqyfile" PERCEIVEDTYPE="" CONTENTTYPE="" OVERRIDDEN="FALSE">
        <SHELLNEW ENABLED="FALSE"/>
       </FILEEXTENSION>
       <FILEEXTENSION EXT="oce" PROGID="ocefile" PERCEIVEDTYPE="" CONTENTTYPE="" OVERRIDDEN="FALSE">
        <SHELLNEW ENABLED="FALSE"/>
       </FILEEXTENSION>
      </FILEEXTENSIONLIST>
     </MGMT_FILEASSOCIATIONS>
    </SOFTPKG>

    Manfest is here:

    <?xml version="1.0" standalone="no"?>
    <PACKAGE GUID="{8B8AD079-4B76-438C-BFBC-05DA042E65E5}" NAME="HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3_092756.000" VERSION="2" VERSIONGUID="{63CA786B-31DA-4B26-B89D-87E3AFB890C0}">
     <APPLIST>
      <APP NAME="Hyperion Intelligence Explorer" VERSION="8.3.2.152" ICON="%SFT_MIME_SOURCE%/HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3_092756.000 Icons/Hyperion Intelligence Explorer 8.3.2.152.ico" OSD="%SFT_MIME_SOURCE%/Hyperion Intelligence Explorer 8.3.2.152.osd">
       <SHORTCUTLIST>
        <SHORTCUT LOCATION="%CSIDL_PROGRAMS%\Hyperion Solutions\Hyperion Performance Suite\Developer Applications" ICON="%SFT_MIME_SOURCE%/HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3_092756.000 Icons/Hyperion Intelligence Explorer 8.3.2.152.ico" PARAMETERS="" DISPLAY="Hyperion Intelligence Explorer"/>
       </SHORTCUTLIST>
       <TYPELIST/>
      </APP>
      <APP NAME="Hyperion Intelligence" VERSION="8.3.2.152" ICON="" OSD="%SFT_MIME_SOURCE%/Hyperion Intelligence 8.3.2.152.osd">
       <SHORTCUTLIST/>
       <TYPELIST>
        <FILETYPE EXTENSION="bqy" PROGID="bqyfile" CONTENTTYPE="" PERCEIVEDTYPE="">
         <SHELLNEW ENABLED="FALSE"/>
        </FILETYPE>
        <FILETYPE EXTENSION="oce" PROGID="ocefile" CONTENTTYPE="" PERCEIVEDTYPE="">
         <SHELLNEW ENABLED="FALSE"/>
        </FILETYPE>
        <PROGID ID="bqyfile" FRIENDLYNAME="Intelligence Document" EDITFLAGS="0">
         <ICON>%SFT_MIME_SOURCE%/HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3_092756.000 Icons/Intelligence Document.ico</ICON>
         <SHELLCOMMANDLIST DEFAULT="">
          <SHELLCOMMAND NAME="Open" FRIENDLYNAME="Open" PARAMS="&quot;%1&quot;">
           <DDEEXEC APPLICATION="" TOPIC="">
            <COMMAND/>
            <IFEXEC/>
           </DDEEXEC>
          </SHELLCOMMAND>
         </SHELLCOMMANDLIST>
        </PROGID>
        <PROGID ID="ocefile" FRIENDLYNAME="Intelligence Connection File" EDITFLAGS="0">
         <ICON>%SFT_MIME_SOURCE%/HYPERION_INTELLIGENCE_EXPLORER_832152SP3_092756.000 Icons/Intelligence Connection File.ico</ICON>
         <SHELLCOMMANDLIST DEFAULT="">
          <SHELLCOMMAND NAME="Open" FRIENDLYNAME="Open" PARAMS="&quot;%1&quot;">
           <DDEEXEC APPLICATION="" TOPIC="">
            <COMMAND/>
            <IFEXEC/>
           </DDEEXEC>
          </SHELLCOMMAND>
         </SHELLCOMMANDLIST>
        </PROGID>
       </TYPELIST>
      </APP>
     </APPLIST>
    </PACKAGE>


    QRQ

    Wednesday, October 17, 2012 10:10 AM
  • Hello,

    On the client which you are attempting to deploy this - if you open Application Virtualization Client Management Console, which is available under Administrative Tools. Under the node Applications, what do you see there?

    Nicke Källén | The Knack| Twitter: @Znackattack

    Wednesday, October 17, 2012 10:47 AM
  • i can see three tabs:

    Applications:  where the application is loaded.

    File type association: no items in this view.

    Publishing server: no items in this view.


    QRQ

    Wednesday, October 17, 2012 11:29 AM
  • Hello,

    If, right-clicking on the application and choosing Properties. Then locate the Local OSD-file. Copy that path and open it within Notepad. How does that file compare to your file you posted in the forums?

    Nicke Källén | The Knack| Twitter: @Znackattack

    Wednesday, October 17, 2012 11:41 AM
  • it is same.

    QRQ

    Wednesday, October 17, 2012 1:12 PM
  • Hello,

    I suggest you remove the application. Enable logging at the appriopiate level and then add it again, to verify what happens


    Nicke Källén | The Knack| Twitter: @Znackattack

    Wednesday, October 17, 2012 1:15 PM
  • can you please give details on this step?

    QRQ

    Wednesday, October 17, 2012 1:30 PM
  • Wednesday, October 17, 2012 1:31 PM
  • did not help either? Any other step which i should try?

    QRQ

    Wednesday, October 17, 2012 5:15 PM
  • Hello,

    I don't understand that statement? Did you read the log-file? It told you what?

    Nicke Källén | The Knack| Twitter: @Znackattack

    Wednesday, October 17, 2012 5:51 PM
  • I mean, i restarted the service, verbose mode etc compared the osd, log file but no help?

    QRQ

    Thursday, October 18, 2012 10:35 AM
  • Hello,

    OK - if the log-file is no help it would be interesting to know why? What does it tell you that is not relevant?

    Nicke Källén | The Knack| Twitter: @Znackattack

    Wednesday, October 31, 2012 8:31 AM