locked
SQL Surface Area Configuration eszköz probléma RRS feed

 • Question

 • Sziasztok,

   

  A következő gondom van. SBS2008 install lefutott minden komponens rendben feltelepítésre került. A Sharepoint Services is és a WSUS is. Az SQL szerverem alatt így látszik egy "Windows internal database" nevű adatbázis melynek instance neve MICROSOFT##SSEE

   

  A gondom az, hogy amikor a Surface Area Configuration panelen alul a Surface Area Configuration for Features -t akarom futtatni, 26-os hibakóddal eldobja, mivel ez a SS adatbázis nem úgy van tervezve, hogy be lehessen rá loggolni.

   

  Kis ideig látható ez az üzenet: "Detecting features for all instances...."

   

  aztán meg ez:

   

  "Failed to connect to server localhost\MICROSOFT##SSEE.

   

  Hiba történt a kiszolgálóhoz történő kapcsolódáskor. SQL Server 2005 rendszerhez történő kapcsolódás esetén a hiba oka az lehet, hogy alapértelmezésben az SQL Server nem engedélyezi a távkapcsolatokat. (provider: SQL hálózati kapcsolatok, error: 26 - Hiba a megadott kiszolgáló/példány keresésekor) (.Net SqlClient Data Provider)"

   

  Na most, a surface area config for features nagyon kéne, de nem tudom, hogy lehet megmondani neki, hogy NE akarja a sharepoint adatbázisát kezelni, mert azt nem lehet- ezt már kiderítettem a neten.

   

  Átmenetileg úgy ki tudtam trükközni a dolgot, hogy leállítottam a szolgáltatások ablakban a "Windows Internal Database (MICROSOFT##SSEE" nevű service-t, majd ekkor kezelhetővé vált a többi, de ezt nem tartom megoldásnak, kérek hivatalos rendes megoldást, amivel elérhető, hogy a szolgáltatás leállítása nélkül fusson a Surface Area Configuration for Features modul.

   

  Köszönöm előre is a segítséget,

   

  Vida György

   

   

   

  Friday, January 9, 2009 9:22 AM

All replies

 • (http://connect.microsoft.com/SQLServer/feedback/ViewFeedback.aspx?FeedbackID=259397):

  "The instance of SQL Server that Sharepoint Services is using is not open for public use. It can only be used by Windows components. You can go to http://www.microsoft.com/SQL to download SQL Server Express of an evaluation edition of SQL Server.
  "

   

  Friday, January 9, 2009 9:48 AM
 • Köszönöm a választ, de sajnos ezt eddig is tudtam. A gondom NEM az, hogy nem tudok beloggolni abba az SQL instance-ba, hanem az, hogy a Surface Area Configuration for Features modul mindig elakad rajta. Mivel több instance is fut ezen a szerveren, nem gondolom, hogy normális dolog lenne, hogy akárhányszor el akarom indítani a SACF modult, annyiszor előtte le kell állítanom a ##SSEE instance-ot, majd amikor el végeztem a beállításokat akkor vissza kell kapcsolnom.

   

  Van-e olyan lehetőség, hogy hamár az SSEE nem logolható akkor legalább a SACF modul hagyja szépen figyelmen kívül és ne akarjon bele menni.

   

  üdvözlettel,

   

  Vida György

   

  Saturday, January 10, 2009 10:18 AM