locked
Dreamscene is killing me! RRS feed

  • Question

  • Hi all,

    When I choose a windows update DS as desktop background it goes black, I lose all icons and flicks green polygons occasionally. there is no crash as I can change back to normal pic ok, but if left like that will cause Explorer to stop working.

     

     I have installed Vista codec pack (Sharks) and x64 components and set MPEG1 and MPEG2 to libmpeg2 codec, I have also tried KLite codec pack- same result (as well as a few standalone mpeg decoders, nero, powerDVD, GOM player) 

     

    When I check the properties of display card it says: "This device is working properly.
    Windows did not start a related device driver. To learn more, click the Driver tab and then click Driver Details."

     

    Also when I play a video in PowerDVD it says: "The process cannot access the file because it is being used by another process"
     
    I have driver version: 7.15.11.7824 installed for my NVidia GeForce 9600GT
    the components that dont seem to have loaded are:
     
    c:\Windows\system32\drivers\ATKDispLowFilter.sys
    c:\Windows\system32\nvcpl.cpl
    c:\Windows\system32\nvcplui.exe

     

    PLS HELP! I have spent hours trying to find a fix for this to no avail.

    Monday, November 17, 2008 1:20 AM

All replies

  •  FindAds wrote:

    Hi all,

    When I choose a windows update DS as desktop background it goes black, I lose all icons and flicks green polygons occasionally. there is no crash as I can change back to normal pic ok, but if left like that will cause Explorer to stop working.

     

     I have installed Vista codec pack (Sharks) and x64 components and set MPEG1 and MPEG2 to libmpeg2 codec, I have also tried KLite codec pack- same result (as well as a few standalone mpeg decoders, nero, powerDVD, GOM player) 

     

    When I check the properties of display card it says: "This device is working properly.
    Windows did not start a related device driver. To learn more, click the Driver tab and then click Driver Details."

     

    Also when I play a video in PowerDVD it says: "The process cannot access the file because it is being used by another process"
     
    I have driver version: 7.15.11.7824 installed for my NVidia GeForce 9600GT
    the components that dont seem to have loaded are:
     
    c:\Windows\system32\drivers\ATKDispLowFilter.sys
    c:\Windows\system32\nvcpl.cpl
    c:\Windows\system32\nvcplui.exe

     

    PLS HELP! I have spent hours trying to find a fix for this to no avail.

     

    This is the forum for Windows Vista Security.

    Please try the Windows Vista Desktop UI forum instead.

     

    And/Or (best) the Windows Vista General public Newsgroup.

    Via your newsreader:

    news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.windows.vista.general

    Via Web: 

    http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.windows.vista.general

     

    Thank you for understanding.

     

     

    [If this post helps to resolve your issue, click the "Mark as Answer" or "Helpful" button at the top of this message.
    By marking a post as Answered, or Helpful you help others find the answer faster.]

    Monday, November 17, 2008 6:37 AM