locked
Bootstrap operation failing when trying to install services on the site system server RRS feed

  • Question

  • Hello I am new to sccm and trying to trouble shoot a problem.

    serevices are not getting installed on site system server

    see log below.

    INFO: 'SQL.LOCAL.DOMAIN' is a valid FQDN.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:41 PM

    5844 (0x16D4) STATMSG: ID=1022 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_SRS_REPORTING_POINT" SYS=SQL.LOCAL.DOMAIN SITE=OHR PID=4280 TID=5844 GMTDATE=Sat Sep 05 03:26:41.682 2015 ISTR0="" ISTR1="" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=0

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:41 PM

    5844 (0x16D4)       Already stopped. SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER

    9/4/2015 10:26:41 PM 5844 (0x16D4)       Already deinstalled. SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER

    9/4/2015 10:26:41 PM 5844 (0x16D4)       Starting bootstrap operations...

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:41 PM

    5844 (0x16D4)         Installed service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:41 PM

    5844 (0x16D4)         Starting service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM with command-line arguments "OHR E:\SMS /deinstall \\SQL.LOCAL.DOMAIN\E$\SMS\bin\x64\rolesetup.exe SMSSRSRP "...

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:41 PM

    5844 (0x16D4)           Service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM did not create \\SQL.LOCAL.DOMAIN\E$\SMS\bin\x64\srvboot.ini. sleep 1 seconds.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:48 PM

    5844 (0x16D4)           Service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM did not create \\SQL.LOCAL.DOMAIN\E$\SMS\bin\x64\srvboot.ini. sleep 2 seconds.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:49 PM

    5844 (0x16D4) Bootstrap operation failed with error code 5  SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)           "\\SQL.LOCAL.DOMAIN\E$\SMS\bin\x64\rolesetup.exe /deinstall /siteserver:SCCM.LOCAL.DOMAIN" executed successfully on server SQL.LOCAL.DOMAIN.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)         Bootstrap operation successful.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)         Deinstalled service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)       Bootstrap operations aborted.  SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)     Deinstallation failed and will be retried in the next polling cycle.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4) STATMSG: ID=1024 SEV=E LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_SRS_REPORTING_POINT" SYS=SQL.LOCAL.DOMAIN SITE=OHR PID=4280 TID=5844 GMTDATE=Sat Sep 05 03:26:51.894 2015 ISTR0="60" ISTR1="" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=0

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)     Deinstalling component SMS_EXECUTIVE...

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4) LogEvent(): Successfully logged Event to NT Event Log (4, 13, 1073742846, (null)).

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4) INFO: 'SQL.LOCAL.DOMAIN' is a valid FQDN.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4) STATMSG: ID=1022 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_EXECUTIVE" SYS=SQL.LOCAL.DOMAIN SITE=OHR PID=4280 TID=5844 GMTDATE=Sat Sep 05 03:26:51.896 2015 ISTR0="" ISTR1="" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=0

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)       Already stopped. SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER

    9/4/2015 10:26:51 PM 5844 (0x16D4)       Starting bootstrap operations...

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)         Installed service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)         Starting service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM with command-line arguments "OHR E:\SMS /deinstall \\SQL.LOCAL.DOMAIN\E$\SMS\bin\x64\perfsetup.exe SMS_EXECUTIVE "...

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:51 PM

    5844 (0x16D4)           Service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM did not create \\SQL.LOCAL.DOMAIN\E$\SMS\bin\x64\srvboot.ini. sleep 1 seconds.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:26:59 PM

    5844 (0x16D4)           Service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM did not create \\SQL.LOCAL.DOMAIN\E$\SMS\bin\x64\srvboot.ini. sleep 2 seconds.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:27:00 PM

    5844 (0x16D4) Bootstrap operation failed with error code 3221225725

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:27:02 PM

    5844 (0x16D4)           "\\SQL.LOCAL.DOMAIN\E$\SMS\bin\x64\perfsetup.exe /deinstall /siteserver:SCCM.LOCAL.DOMAIN" executed successfully on server SQL.LOCAL.DOMAIN.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:27:02 PM

    5844 (0x16D4)         Bootstrap operation successful.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:27:02 PM

    5844 (0x16D4)         Deinstalled service SMS_SERVER_BOOTSTRAP_SCCM.

    SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:27:02 PM

    5844 (0x16D4)       Bootstrap operations aborted.  SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER 9/4/2015 10:27:02 PM

    I can post anything you need. Thanks

    • Edited by T.J.R Saturday, September 5, 2015 4:35 AM
    Saturday, September 5, 2015 3:46 AM

Answers

  • This issue has been resolved.

    Called Microsoft today. The permissions where not set correctly on our management point website. After correcting these permissions and doing a site reset we are good.


    TJ

    • Marked as answer by Joyce L Wednesday, September 9, 2015 1:11 AM
    Tuesday, September 8, 2015 9:00 PM

All replies

  • Hi,

    Please check the similar thread.

    "Your global tmp and temp variables have to c:\windows\temp in 2012.  Our server config had them moved to our S drive.  Moving them back to default, rebooting and redeploying the components was successful."

    https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/48e94614-2c9f-495a-aecf-89c31642c608/smsexecutive-service-missing-will-not-reinstall-?forum=configmanagergeneral


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Monday, September 7, 2015 8:31 AM
  • Hello, thanks for the reply.

    I had seen that post and checked the variables on both my primary site server and the server that is setup as the site system server (both are on my local lan). On both servers the tmp and temp variable point to C:\Windows\Temp. I tried to put screen shots in here but it told me I could not.

    Thanks.

    Monday, September 7, 2015 1:57 PM
  • My account has been verified so I can post the screen shots...I thought I should also add some info that I should have included on original post...

    The server os on both server is Windows Server 2008 SP2. The version of SQL installed is 2012. SCCM version is 2012 R2 CU5.

    As of July this setup worked fine. I cannot determine any changes that happened to affect this. Other than the servers getting Windows updates no other patches have been installed.

    Screen shots of temp and tmp paths below:

    Let me know if I can give any more info to help

    Thanks.


    TJ

    Monday, September 7, 2015 9:31 PM
  • This issue has been resolved.

    Called Microsoft today. The permissions where not set correctly on our management point website. After correcting these permissions and doing a site reset we are good.


    TJ

    • Marked as answer by Joyce L Wednesday, September 9, 2015 1:11 AM
    Tuesday, September 8, 2015 9:00 PM