locked
Navigation menu does not show child pages (intermittently) RRS feed

  • Question

  • This refers to a MOSS 2007 publishing site. Browser IE 7/8

    I have a publishing site with 40 pages and a sub-site. 

    The current Navigation setting is set to show current, children and (8) siblings - about 50 items. However often the site's pages are missing from the menu leaving only the sub-site (and a link to another site). This happens randomly, seemingly without pattern,  The impression users frequently get is that the site has little content. To offset this I have added a Table of Contents web part to the site's homepage - not ideal as it takes up a lot of space.

    Other relevant info...

    If I change the setting to "Display only items below current site" the pages always display in the menu, but they appear like subsites - they take up a lot of room vertically and the user has to scroll a lot.

    The problem only appeared after a company re-org meant that the whole site collection was moved to a new location/administration.

    As a hopeful workaround I created a new site and copied all the pages to the new site, but the problem came along with the pages.

    There are many other sites in our installation that do not show this problem, but this site has more pages than any other. 

    Even when the menu is showing correctly, a visit to another site and return to the current can leave the menu in its minimalist form.

    Our admins are defeated. Has anyone seen behaviour like this before?

    Friday, May 13, 2011 9:58 PM

All replies

  • Andy if i were you i would use Sharepoint Designer to debug the problem and go though the master pages and use firebug.
    Hope that helps
    Saturday, May 14, 2011 11:22 AM
  • Hi,

     

    According to your description, I am sorry that I don’t know which kind of pages to be display. The navigation menu is available out of the box and can also be customized by the navigation settings in the site settings menu. By default, the left navigation does not appear in a web part page. To show the left navigation, customize the page in SharePoint Designer via these simple steps

    Delete or comment out these tags : <SharePoint:UIVersionedContent ID="WebPartPageHideQLStyles" UIVersion="4" runat="server"><ContentTemplate>

    <style type="text/css">

    body #s4-leftpanel {

    display:none;

    }

    .s4-ca {

    margin-left:0px;

    }

    </style>

    </ContentTemplate>

    </SharePoint:UIVersionedContent>

    Delete this tag as well: <asp:Content ContentPlaceHolderId="PlaceHolderLeftNavBar" runat="server"></asp:Content>

    Leave all the other tags related to the left navigation place holders intact. The tag below controls the spacing above the left navigation and it should not be removed.

    <asp:Content ContentPlaceHolderId="PlaceHolderNavSpacer" runat="server"></asp:Content>

     

     

    Best Regards
    David Hu

     

    Tuesday, May 17, 2011 1:16 AM
  • To answer some of the questions of the previous posters (thanks for your replies)...

    - The pages on this site were created as Article page (body only).

    - The left-side navigation itself appears - but it contains only a subsite, not the pages of the current site.

    - Our naviagtion menus were customized years ago (although as I mentioned the site was working fine for years until it was relocated to new servers). I also recall during this move the company downgraded from Enterprise to Standard edition.

    - I am not an admin on the site - only an end user - so I can't modify the underlying code myself (I assume). However I have installed SP Designer. Will I be able to get any use out of it (e.g. debugging) without admin rights? What I'm seeking is enough information to put the admin staff on the right track.

    Thanks.

     

    Tuesday, May 17, 2011 5:35 PM