none
Onboarding Problem SCCM Windows 10 1903 RRS feed

  • Question

  • Hello, 

    I have a problem with booting Windows 10 1903 machines under ATP.

    onboarding is automatic via sccm, currently under SCCM I get the error ID 0x80041019 "object or property already exists".

    and on the post the event 1819 "CSP: Failed to Set Node's Value. NodeId: (0x1), TokenName: (Onboarding), Result: (The system cannot find the file specified.)

    According to the logsSCCM:

    - ccmexec.log contain the error "CancelTask failed with error 87d00215"
    - CITaskMgr.log "State transition to (ExecutionFailure), Param(1603) : CITask(ScopeId_0586FC26-0479-0479-4506-B839-66330C47BBB19/DeploymentType_22cb546f-f860-485c-9a05-81c32cba1d46.12..Install.Enforce)""

    According to the link https://docs.microsoft.com/en-us/windows/security/threat-protection/microsoft-defender-atp/troubleshoot-onboarding, this would be linked to the MDM.

    The machines are On Prem, and the manual ATP onboarding script works perfectly

    Could you help me?

    Thank you in advance

    Translated with www.DeepL.com/Translator
    Wednesday, August 14, 2019 10:54 AM

All replies

  • Hello,

    We are facing the exact same issues. Have you found a solution already for it ?

    Thank you

    Monday, September 9, 2019 8:21 AM
  • We have the same issue as well.
    Friday, September 13, 2019 5:30 PM
  • Hello

    At the moment we have not found any reliable solutions.

    The palliative solution we found is to use the ATP "offboarding" cmd script in a "required" collection after the build of the machine.
    Thursday, September 19, 2019 10:53 AM
  • Same problem here. 1809 onboards fine, 1903 does not.

    Defender ATP (MDATP) onboarding using SCCM and computers on-prem.

    Tuesday, September 24, 2019 10:25 AM
  • Any News ? I'v the same issue ... PD.

    Thursday, October 17, 2019 1:01 PM
  • I have a customer reporting this same exact issue today.  Seems like it's not been addressed yet.
    Thursday, January 9, 2020 5:39 PM