locked
Sharepoint és a MS Excel ODBC Query files RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  Remélem jó helyen kérdezem...
  Készítek Microsoft Office Excel ODBC Query file-okat (pl: query.dgy), amik lekérdezéseket tartalmaznak egy MSSQL szerverről (Erre azért van szükség, mert elég bonyolult selecteket kell megírni). Ezeket a Queryket felrakom egy Sharepoin szerverre, hogy a felhasználók böngészőn keresztül el tudják érni az adatokat.
  A felhasználó a böngészőjében rákattint a Query-re és az felajánlja, hogy ezt a Query-t menti vagy megnyitja.
  Ha megnyitja, akkor minden rendben van. Ha menti, akkor keletkezik a gépén egy valami.dgy fájl.
  Ha ezt megnyitja pl: jegyzettömbbel, akkor ki tudja olvasni az adatbázis szerver nevét, egy felhasználónevet és jelszót az adatbázis szerverhez. Ezek után ugye hozzá is tud kapcsolódni. Egyelőre ezt úgy oldottuk meg, hogy készítettünk egy olyan felhasználót, akinek csak select futtatási joga van a DB-ben, igy nemigazán tud ártani, max nézelődni.
  Kiküszöbölhető ez a hiba valahogy? Esetleg más megoldás a query helyett? A fontos, hogy az adatok Excelbe kerüljenek és publikálhatóak legyen a Sharepointon.

  Köszönöm:
  salliven
  Thursday, September 3, 2009 7:42 AM

All replies

 • Szia!

  Ha az a kérdés, hogy tudod-e úgy publikálni, hogy megnyitni tudja, de lementeni nem, akkor ez olyan, mint a mesében, hogy adtam is meg nem is. De mivel ez nem mese, így itt szerintem ez nem megy. Ugyanis mikor megnyitod, akkor is letöltődik a kliensre a fájl, csak egy ideiglenes helyre, ahonnan a letöltés után rögtön meg is nyitja, és a végén, ha szerencséd van, törli az ideiglenes helyről.

  Ha csak olvasni kell a tartalmat, akkor tudom javasolni az Excel Services-t (MOSS 2007 Enterprise licenc kell), de itt nem mindig triviális az SQL-ből vett adatok megjelenítése, pivottal kell játszani.

  Péter
  Thursday, September 3, 2009 8:20 AM
 • Köszönöm a választ!
  Úgy látom ezen még komolyan el kell töprengenem :-)

  Thursday, September 3, 2009 12:24 PM
 • Szia!

  Nincs mit. Ha úgy látod, hogy hasznos volt, amit írtam, vagy választ kaptál a kérdésre, akkor kérlek, jelöld be.

  Köszi!

  Péter
  Thursday, September 3, 2009 12:33 PM