locked
Kevesebb felhasználói jog (könyvtárak, leállítás, újraindítás) RRS feed

 • Question

 • Azt szeretném megoldani, hogy a felhasználók (egy bizonyos csoportjuk) ne tudják leállítani a gépet, csak készenléti, vagy sleepmódba rakni, vagy hibernálni, de újraindítani, leállítani ne. 
  A másik pedig az lenne, hogy meg szeretném akadályozni a meghajtókhoz való hozzáférést. Csak a C: meghajtóhoz tudjanak hozzáférni, a többit ne is lássák, vagy legalább meglegyen tagadva a hozzáférésük. Az lenne a legjobb, ha csak a létfontosságú dolgokat tudnák használni, azaz a rendszer mappákat, a többit csak akkor ha megosztjuk a mappát a csoport számára.
  Sunday, March 14, 2010 5:53 PM

All replies

 • Ha a gépek tartományban vannak, akkor GPO segítségével a biztonsági beállításoknál (local security, computer ág) megtalálod a beállítási lehetőségeket. A második kérdésre a válasz erősen függ a használt kliensek verziójától. Ami mindegyiknél működik, az az NTFS jogok szabályozása. Ezt egyedileg minden gépen meg kell tenni.
  Kisjaj (MCSA,MCITP,MCP)
  Monday, March 15, 2010 7:51 AM
 • Kicsit kiegészíteném. Általában fordítva szokott lenni (s ez a javasolt): a C meghajtót ne lássák, legyen elrejtve, helyette mondjuk csak a szerveren létrehozott saját könyvtárat, amit felcsatolunk nekik. Ilyenkor természetesen a rendszer működik, de ők nem tudnak hozzáférni a C:-hez. Ezt szintén házirendből tudod szabályozni (D, E meghajtókkal).
  Természetesen az NTFS jogok továbbra is fontos szerepet játszanak.
  Ha  viszont mindenképp a C-t akarod elrejteni, akkor szintén a házirend lehet a barátod, de egy kicsit meg kell variálnod, hogy milyen meghajtókat rejtsen el.

  A.
  Tuesday, March 16, 2010 7:25 AM