none
Exchange Server 2007 Occassionally failed to receive e-mail with attached file RRS feed

  • Question

  • Sometimes, I cannot receive e-mail that has attached file that greater than 1 MB. However, sender needs to send 2 - 3 times in order to receive. Sender also does not get any error message or response that sending was failed. The e-mail was cc to many recipients, some of them can receive.

    Can anyone explain/solve this problem?

    Thank you,

    Monday, April 25, 2011 5:47 AM

Answers

  • Hi,

    Can you provide detail about your Exchange 2007 SP and RU level. What A/V do you use in your Exchage ENV, can you try to stop A/V on HUB & mailbox server for some time and try to reproduve the issue.

    Is this behaviour for some type of attached file or with all type of file..


    Anil
    • Marked as answer by Jeff Ren Wednesday, May 4, 2011 3:41 AM
    Monday, April 25, 2011 9:29 AM
  • Follow this troubleshooting step

     Reproduce the issue with delivery receipt enabled

    Track the message

    Validate if recipients in question have had a delivery confirmation

    If no Make sure all the places have size restriction mentioned correctly like global settings, connectors etc also check if the emails aren’t landing to junk email etc

                    If yes then check to see if any antivirus agents or rule aren't doing anything fishy

     If none of that help then you need to take help of transport pipeline tool

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb125198(EXCHG.80).aspx

     


    Regards, Pushkal MishrA
    • Marked as answer by Jeff Ren Wednesday, May 4, 2011 3:41 AM
    Monday, April 25, 2011 9:50 AM
  • Hi

    Is this issue for intenal>external?

    External>Internal?

    internal>internal?

    Depending on the above, message could be stopped at different hops.

    Also, use MT as suggested above.  It may be the message is being delivered but may be an issue on the client side, ie. in Junk folder or permenently deleted.

    Give an exmaple and answer questions above.

    Sukh

    • Marked as answer by Jeff Ren Wednesday, May 4, 2011 3:41 AM
    Monday, April 25, 2011 10:39 AM
  • Hi ChrisL,

    It looks like the problem of size restriction.

    validate if there are size restriction mentioned Global limits,Connector limits,Server limits ,User limits and so on

    and also check if there are  antivirus agents or rule restrict the mail

    related reference:http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124345(EXCHG.80).aspx

     

    Best Regards,

    Jeff


    如果您对我们的论坛在线支持服务有任何的意见或建议,请通过邮件告诉我们。
    Description: Description: TechNet 论坛好帮手立刻免费下载  TechNet 论坛好帮手

    • Marked as answer by Jeff Ren Wednesday, May 4, 2011 3:41 AM
    Tuesday, April 26, 2011 3:18 AM

All replies

  • Hi,

    Can you provide detail about your Exchange 2007 SP and RU level. What A/V do you use in your Exchage ENV, can you try to stop A/V on HUB & mailbox server for some time and try to reproduve the issue.

    Is this behaviour for some type of attached file or with all type of file..


    Anil
    • Marked as answer by Jeff Ren Wednesday, May 4, 2011 3:41 AM
    Monday, April 25, 2011 9:29 AM
  • Follow this troubleshooting step

     Reproduce the issue with delivery receipt enabled

    Track the message

    Validate if recipients in question have had a delivery confirmation

    If no Make sure all the places have size restriction mentioned correctly like global settings, connectors etc also check if the emails aren’t landing to junk email etc

                    If yes then check to see if any antivirus agents or rule aren't doing anything fishy

     If none of that help then you need to take help of transport pipeline tool

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb125198(EXCHG.80).aspx

     


    Regards, Pushkal MishrA
    • Marked as answer by Jeff Ren Wednesday, May 4, 2011 3:41 AM
    Monday, April 25, 2011 9:50 AM
  • Hi

    Is this issue for intenal>external?

    External>Internal?

    internal>internal?

    Depending on the above, message could be stopped at different hops.

    Also, use MT as suggested above.  It may be the message is being delivered but may be an issue on the client side, ie. in Junk folder or permenently deleted.

    Give an exmaple and answer questions above.

    Sukh

    • Marked as answer by Jeff Ren Wednesday, May 4, 2011 3:41 AM
    Monday, April 25, 2011 10:39 AM
  • Hi ChrisL,

    It looks like the problem of size restriction.

    validate if there are size restriction mentioned Global limits,Connector limits,Server limits ,User limits and so on

    and also check if there are  antivirus agents or rule restrict the mail

    related reference:http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124345(EXCHG.80).aspx

     

    Best Regards,

    Jeff


    如果您对我们的论坛在线支持服务有任何的意见或建议,请通过邮件告诉我们。
    Description: Description: TechNet 论坛好帮手立刻免费下载  TechNet 论坛好帮手

    • Marked as answer by Jeff Ren Wednesday, May 4, 2011 3:41 AM
    Tuesday, April 26, 2011 3:18 AM