locked
Kékhalál 124-es hibakód RRS feed

 • Question

 • Üdv,

  Égető problémám van de már fogalmam sincs mi a gond. Laptopról használom a Windows 7 Ultimate -t de napjában többször is behal az egész majd újraindul és közli velem hogy kék halál volt amiből én semmit sem láttam. A hibakód 124 -es folyamatosan. A minidumpokat kimentettem és feltöltöttem ide: LINK arra az esetre ha valaki tudna rá valami okosat mondani. A gép már volt szervizben ahol azt mondták, hogy semminek nem látják semmi baját ez driver hiba. Ami ki lett cserélve: RAM, HDD, CPU mindegyik tesztelve lett egy másik gépben azon nem jelentkezett kék halál. Ezen napjában többször is, teljesen véletlenszerűen. Úgyértem akármit csinálok nem tudom befolyásolni. Akárhogy melegszenek és hűlnek a hardware-k a probléma nem jön elő. Legalábbis ha szeretném nem. Stresszteszteken a gép 1x sem fagyott le. De volt rá incidens, hogy bekapcsolták, és úgyhagyták. 2percen belül kék halál.
  Thursday, October 15, 2009 9:38 PM

All replies

 • Nézs meg a dump-okat a WhoCrashed programmal.
  Kurbli (http://msmvps.com/blogs/kurbli/)
  Friday, October 16, 2009 7:36 AM
 • En sem tartom kizartnak, hogy valamelyik driver okozhatja. Mindenik a gyarto megfelelo, Win7-es drivere?

  A.
  Friday, October 16, 2009 7:53 AM
 • nvidia.com -ról van win7-hez vga driver, ami meg telepítve van az a WLAN drivere a del-től Vista -ra. A többit nem kellett telepítenem mert a win7 alapból elintézte. A dumpokat a windows debuggerrel néztem meg de semmi konkrétumot nem mutattak. Az egyiknél hardware hiba a másinál windows driver fault a harmadinál dvm.exe error... A gép 1 hónapig volt dell szervízben ahonnan visszaküldték a gyárba darabokra szedték átnézték az összes hardware-t majd visszakülték, hogy ez nem garanciális probléma hanem driverhiba. Szedjem rendbe magamnak... Namondom köszönöm. Alapból arra gondoltam, hogy a gef 8600mGT elégtelenkedik mert néha fekete téglalapok jelennek meg az asztalon és villognak szépen, de kiszedték megnézték és azt mondták semmi baja. Próbáltam régebbi drivereket, megpróbáltam a dell vga driverét de semmit nem javít a dolgon.  Ha olyan kedve van egyszerűen megáll, egy 1-2percig semmi aztán újraindul az egész és közli velem, hogy kék halál volt a szükséges információk bekerültek egy dmp -be. Amit eddig kaptam azt pedig megosztottam hátha valaki tudna mondani valami konkrétumot ha már a hardwarehiba ki lett zárva.

  A WhoCrashed ezt adja föl:
  On Fri 2009.10.09. 9:06:41 your computer crashed
  This was likely caused by the following module: hardware
  Bugcheck code: 0x124 (0x0, 0x85BE4024, 0xF2000040, 0x800)
  Error: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
  This file could not be located on your computer, we suggest that you search on it with Google.
  Click here to do a Google search on hardware

  Na most ezt én is kiderítettem a windows debuggerrel de mikor ezt elküldtem a dell-nek darabokra szedték a gépet minden hardwaret leteszteltek és kipróbáltak egy másikban és egyszer sem volt gubanc. Erről visszaküldtek egy jelentést illetve a teszteredményeket. Szóval ez patthelyzet. Még ha hardware hiba is nemjutok közelebb a dologhoz mert van benne pár cucc és elképzelésem sincs mi lehet. Én már kicseréltem benne a VGA chippet egy működő gef8400m -re a cpu-t egy 2.2GHz -s C2D -re RAM-ot HDD-t egyszóvel mindent amit lehetett. Ez ugyanúgy fagyott azokkal, illetve ennek az alkatrészeivel a másik dell-em ment mint a kisangyal.
  Friday, October 16, 2009 10:22 AM