locked
elszürkült monitor RRS feed

 • General discussion

 • sziasztok,

  mai napon reggel bekapcsoltam a laptopomat, és azt tapasztaltam, hogy a monitor jól látható, de sokkal sötétebb, mint egyébként szokott lenni. Próbáltam világosítani, de nem lehetett, ez a max világossága. Maga a kurzor, vagyis a háromszög alakú fehér jel szinte világít a háttér előtt, annyira fehér hozzá képest. amikor pl megnyitok egy word-öt, a kurzornem is látszik, mert fehér lett... próbáltam elindítani csökkentett módban, ott tökéletes a háttér színe, pont olyan, mint amilyen tegnapig volt. Nem tudom mi történhetett a laptop tegnapi kikapcsolása és a ma reggeli bekapcsolás között, de azóta nagyon zavaróan beszürkült a monitor,bármit nyitok meg, ugyanolyan marad. kb olyan, mintha egy enyhe szürke fóliát tettem volna elé...
  Valószínűleg nem ez a hely nem a monitorokkal foglalkozik, de szükség lenne a segítségre.

  Köszi szépen
  Üdv
  Saturday, November 28, 2009 11:56 PM

All replies

 • Driver-csere nem volt? Egyaltalan semmi nem valtozott?

  A.

  Monday, November 30, 2009 8:47 AM
 • Szia,

  az előbb letöröltem a video drivert, aztán újra feltettem. mikor beléptem, minden OK lett, szép színes és világos, ahogy kell, de aztán 5 perc múlva, mikor visszamentem a géphez, ugyanaz a szürkeség lett...

  nem értem.


  Köszi
  Monday, November 30, 2009 3:31 PM
 • Esetleg masik driver? Vagy egyeb programok, amik bezavarhatnak?

  A.
  Tuesday, December 1, 2009 8:12 AM
 • A gyártó honlapjáról szedtem le a drivert, amit rátettem újra, de nem változott. Az utóbbi időben nem tettem rá programot, ami előtte ne lett volna rajta, úgyhogy azt is kizárom. Nincs ötletem.

  Üdv

  Tuesday, December 1, 2009 11:24 AM
 • Milyen típusú grafikus kártyád van? Hányas javitó csomag van telepitve az Op. rendszerre? Ha nincs telepitve az SP3, telepitsd fel.
  Ha egy program okozza a hibát, hajts végre egy tiszta rendszerinditást, a következő cikk 1-3 pontjai alapján:
  http://support.microsoft.com/kb/310353/hu
  Ha tiszta rendszerindítás után nem jelentkezik a probléma, az egyik program háttérben futó szolgáltatása okozza a hibát. Ekkor újra inditsd el az msconfig.exe-t, és a szolgáltatások fülön pipáld vissza a szolgáltatások felét. Újrainditás, és ellenőrizd h jelentkezik e a probléma. Ha igen akkor a visszapipált szolgáltatások között lesz a ludas, ha nem, akkor a másik felében. Fontos hogy a microsoft szolgáltatások végig elrejtve maradjanak, ugyanis ha azokat tiltod le, elvesztheted a rendszervisszaállítási pontokat. Ezzel a felezős módszerrel szűrd ki mi okozza a hibát, és azt hagyd letitlva.
  Wednesday, December 2, 2009 10:03 AM
 • Szia,

  a videokártya ATI Radeon x1250, az SP3 is fent van a gépen ezer éve. Elvégeztem a tiszta rendszerindítást, ahogy írtad, de a probléma nem múlt el. Mikor újraindítottam, ugyanolyan sötét volt, mint előtte. Ha nem program okozza a hibát, akkor szerinted még mi lehet? A laptop típusa HP Compaq 6715s, kb másfél éve vettem, azóta ez az első baja. Leginkább az a zavaró, hogy a word-nél (vagy bárhol, akár itt is, ahol írni tudok) a kurzor nem fekete, hanem fehér, nem lehet észrevenni, nem tudom hova kattintsak...

  Köszi
  Tuesday, December 8, 2009 6:56 PM
 • Én továbbra is arra gyanakodnék, hogy valami külsős program - ha nem változtattál az egér, vagy az ikon/asztal/keretek/stb. sémán. S főleg azért, mert ha a monitor el is szürkül, attól még pl. Wordben az egér nem kellene fehérre változzon a kurzor.

  Ill, most jut eszembe: kipróbálnám egy külső monitorral, ott több minden tisztázódik...

  A.
  Wednesday, December 9, 2009 7:27 AM
 • Ok, szerzek egy monitort és kipróbálom. Amúgy nem változtattam semmi beállításon, egyedül az msn-t töröltem le, de mivel ezt már megtettem párszor, gondolom annak nem lehet ilyen hatása. Ezen kívül minden olyan a gépen, mint amilyen előtte volt. Ha megvan a monitor-teszt eredménye, jelentkezem :)

  köszi
  Wednesday, December 16, 2009 3:48 PM
 • Sziasztok,

  nem volt időm sajnos kipróbálni egy külső monitorral, hogy hasonló-e akkor is a kép, de most már nem is lesz rá (remélem) szükség, ugyanis a következő történt ma:
  van egy másik fiókom is a gépen beállítva, amit csak nagyon ritkán használok, az utóbbi időben egyáltalán nem. Ma, amikor bekapcsoltam a gépemet, ugyanolyan sötét volt, mint eddig. Átléptem abba a fiókba, ott viszont olyan volt a kép, amilyennek lennie kell. Nem igazán értettem, utána visszaléptem a sajátomba, és ott is jó volt !!! Semmi beállításon nem változtattam, csupán a fiókba léptem át, aztán vissza.

  Meg tudja ezt valaki magyarázni? Mindenesetre most jó a gép :)


  Köszi
  Wednesday, January 6, 2010 1:07 PM