locked
Cannot install programs by "Add/Remove Programs" RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I'm unable to install programs that are published to Add/Remove programs.
    Everything else is working fine. the clients report to the sce server and install all the windows updates if there are any.
    It also installs the software package when it's approved and used with a deadline. Then the program is installed as it should be.

    So the package/program is listed in "Add programs from your network". When we click on "add" the program is downloaded from our SCE server. When it starts to install we get the message "Failed" after 2 seconds.
    All clients have local admin rights

    The error in the windowsupdate.log file:

    RunWizard complete.
    2009-06-24 14:15:59:307 2368 ab8 ARP FATAL: Update installation complete. ResultCode 0.
    2009-06-24 14:15:59:307 2368 ab8 ARP FATAL:   HRESULT: 0x00000000
    2009-06-24 14:15:59:307 2368 ab8 ARP   Reboot is NOT required.
    2009-06-24 14:15:59:307 2368 ab8 ARP CPublishedApp::Install returning 0x80242008
    2009-06-24 14:16:00:557 2368 ab8 ARP Initiating install via RunWizard.
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI -------------
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI -- START --  COMAPI: Install [ClientId = Add or Remove Programs]
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI ---------
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI   - Allow source prompts: Yes; Forced: No; Force quiet: No
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI   - Updates in request: 1
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI   - ServiceID = {3DA21691-E39D-4DA6-8A4B-B43877BCB1B7}
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI WARNING: ISusInternal::BeginInstallUpdates3 failed, hr=80240016
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI   - WARNING: Exit code = 0x80240016
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI ---------
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI --  END  --  COMAPI: Install [ClientId = <NULL>]
    2009-06-24 14:16:01:150 2368 ab8 COMAPI -------------
    2009-06-24 14:16:01:166 2368 ab8 COMAPI WARNING: Failing to start installation due to error (hr=80240016)
    2009-06-24 14:16:03:135 2368 ab8 ARP RunWizard complete.
    2009-06-24 14:16:03:135 2368 ab8 ARP FATAL: Update installation complete. ResultCode 0.
    2009-06-24 14:16:03:135 2368 ab8 ARP FATAL:   HRESULT: 0x00000000
    2009-06-24 14:16:03:135 2368 ab8 ARP   Reboot is NOT required.
    2009-06-24 14:16:03:135 2368 ab8 ARP CPublishedApp::Install returning 0x80242008



    This happens with every package we want to deploy/publish through Add/Remove Programs.

    Is there anything that we are doing wrong?
    Hopefully someone can help me.
    thanks. 

    • Edited by Jason.Smith Friday, June 26, 2009 5:42 PM fixing double encoding in title
    Wednesday, June 24, 2009 12:20 PM

Answers

  • Hello Kuipie,

    The error code 0x80240016 indicates that there is a first installation attempt wasn't finished. You may need to reboot the machine before installing the programs.

    Thanks,


    Yog Li - MSFT
    • Marked as answer by Yog Li Thursday, July 2, 2009 8:08 AM
    Friday, June 26, 2009 9:28 AM

All replies

  • Hello Kuipie,

    The error code 0x80240016 indicates that there is a first installation attempt wasn't finished. You may need to reboot the machine before installing the programs.

    Thanks,


    Yog Li - MSFT
    • Marked as answer by Yog Li Thursday, July 2, 2009 8:08 AM
    Friday, June 26, 2009 9:28 AM
  • Hi,

    As this thread has been quiet for a while, we assume that the issue has been resolved. At this time, we will mark it as ‘Answered’ as the previous steps should be helpful for many similar scenarios.

    In addition, we’d love to hear your feedback about the solution. By sharing your experience you can help other community members facing similar problems.

    Thanks,


    Yog Li - MSFT
    Thursday, July 2, 2009 8:08 AM