none
IE 11 - Intranet sites added to list do not stay RRS feed

  • Question

  • I have, what seems to me, a strange problem. The company I work for uses sharepoint for our intranet sites (no, this is not a sharepoint question) and we have recently upgraded to a new version. When we upgraded, the site now needs to be added to the local intranet site list in order for it to automatically receive windows log in credentials and log users in to SharePoint. This is a simple fix, I have done it on dozens of machines, but on a select few the fix doesn't seem to work. Whenever I add a website to the intranet sites list, it acts as if it was added... then as soon as I close the dialog box that is used to enter and display this info, it's gone, and by gone I mean I open back up the box and it has disappeared from the list. There is no trace of me ever having changed a setting. There are currently no GPOs active that would cause these to be taken out of the list, I have tried adding the sites directly into the registry and they disappear there too, I'm not sure if this is the right place for my question but I figure it's a start. So again:

    Problem: Sites do not stay in proper security zone, all traces of them existing are erased on closing of dialog box.

    Troubleshooting Done so Far: Tried directly placing in registry, no fix. No GPO's are active to remove said sites from zones.

    Friday, October 17, 2014 5:48 PM

Answers

  • Hi,

    "but on a select few the fix doesn't seem to work"

    Confused with this sentence, does this issue only occur in a specific PC\user account?

    Have you tried the suggestion mentioned in the your original thread to reset IE, test the result?

    What about other security zones, like Internet or trusted zone? Are there any other websites under the Intranet zone? Though you mentioned that these's no GPO applied to control this, I still recommend you run cmd rsop to check the settings applied on this machine and user account.


    Yolanda Zhu
    TechNet Community Support

    Monday, October 20, 2014 9:18 AM
    Moderator

All replies

  • To avoid confusion & duplication of effort, please post any/all further follow-up in replies to your original thread => https://social.technet.microsoft.com/Forums/ie/en-US/74574599-1a90-4f9f-af70-60e3269d214f/internet-explorer-intranet-security-zone-not-keeping-sites?forum=ieitprocurrentver

    ~Robear Dyer (PA Bear) MS MVP-Windows Client since 2002 Disclaimer: MS MVPs neither represent nor work for Microsoft

    Saturday, October 18, 2014 6:11 PM
  • Hi,

    "but on a select few the fix doesn't seem to work"

    Confused with this sentence, does this issue only occur in a specific PC\user account?

    Have you tried the suggestion mentioned in the your original thread to reset IE, test the result?

    What about other security zones, like Internet or trusted zone? Are there any other websites under the Intranet zone? Though you mentioned that these's no GPO applied to control this, I still recommend you run cmd rsop to check the settings applied on this machine and user account.


    Yolanda Zhu
    TechNet Community Support

    Monday, October 20, 2014 9:18 AM
    Moderator
  • Hi, the fix is set up on each user account ( as the local intranet zone is sensitive to current user ) but the problem is per machine, or more accurately per copy of windows. I have tried the resetting IE, to no avail. Also, there are other sites and none of the others appear in there or stay in there whenever placed. I'm not sure about the internet zone, but the trusted zone has the same result. I haven't tried the rsop command, thanks for that idea. I'll try that again and see if that fixes it, thanks.
    Thursday, October 30, 2014 2:32 PM
  • This was from a while back but I found myself having a similar issue in Windows 10. To fix, I deleted the registry branch HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap 
    Wednesday, March 2, 2016 4:36 AM