locked
Xp mode domainban RRS feed

 • Question

 • Sziasztok!

  A következő problémával küzdünk a melóhelyen. Eddig xp-t használtunk, amivel egész jól elboldogultunk, de mivel kaptunk új gépeket úgy gondoltuk ideje váltani és a Vista-t kihagyva átállnánk a Seven-re. El is kezdtük tesztelni, azonban belefutottunk 1 problémába amit eddig nem tudtunk kiküszöbölni.

  Van 1-2 programunk pl Autocad2000 ami Istennek se indul 7-esen. Node minden szép és jó XP-mode fel, azon szépen megy. Viszont mi a gépeinket domainbe használjuk. Ahonnan a   profilt visszatöltve egy másik   W7 gépre egyszerűen nem találja az adott usernek feltelepített mod-ot így magát az erre telepített alkalmazást sem. A szerver egyenlőre 2003-as de tervben van 2008R2-re való fejlesztés.

  Talált erre már valaki valamilyen megoldást?

   Köszi előre is!

  Axa

  Thursday, June 17, 2010 9:44 AM

All replies

 • Arra gondolsz, hogy az XP mode másolodjon másik gépre? Nem hinném, hogy fog menni, csak legfeljebb kézzel. Ugyanis ott van egy alap vhd, s abból a felhasználók egy különbségi vhd-t képeznek.

  Vannak erre más technológiák (pl. App-V), de fizetősek.

  A.

  Thursday, June 17, 2010 10:03 AM
 • Szia!

  Nem voltam teljesen pontos. :) Csinálunk 1 local profilt. Annak beállítunk mindent. a profilt profilmásolással felmásoljuk egy hálózati megosztásba, hogy központi profilként használhassuk. (ez eddig tök jól ment xp-vel) És ha azzal a domain juzerrel lépünk be amely ezt a profilt használja, akkor ez nem látja az XP MOD-ot, ami az eredeti local usernek tökéletesen működött.

  Kicsit tekervényesen de így a pontos :)

   

  Thursday, June 17, 2010 12:10 PM
 • Üdv,

   

  Kollégám használta XP modeot domain környezetben (win2k3 dc). A tapasztalatunk az volt, hogy elég sokat kell vele játszani, és nem sikerült megoldani a roaming profilet, csak lokálisan ment. Kézzel beállítani mindent a gépen. ( ha több gép van akkor mindegyiken). Arra nem emlékszek már, hogy az xp-t is domainba kellett-e raknia (90%, hogy igen). Sajnos jelentős lassulást tapasztalt az XP mód alatt futtatott programok esetén, így most Win7 x86-ot használunk.

   

  üdv

  Tuesday, June 22, 2010 6:35 AM
 • Továbbra sem világos a történet. Mit értünk az alatt, hogy "nem látja az XP Mod-ot"? A virtuális gépre telepített programokat? Ha nem, akkor kérlek pontosítsd. Ha igen, akkor az előbb említett okok miatt.

  A.

  Thursday, June 24, 2010 6:30 AM