locked
WEI problémák/érdekességek RRS feed

 • Question

 • Igen érdekes dolog ez a WEI.
  Egy régebbi laptopra raktam fel a W7b1-et. Vista futott rajta szépen, de nem emléxem, hogy mennyi volt a WEI. Sőt azt se tudom, hogy az Aero mente rajta, mert lecsupaszított, teljesítmény orientáltan használtam.

  A lényeg az, hogy a Vistában benne volt a VGA drivere és működött. W7-ben nuku driver. WEI=1.0.
  Drivert le töltöttem Inteltől, de intel telepítője okos, megnézi, hogy milyen oprendszer. De hát a W7et nem ismeri, telepítést nem engedi. No sebaj, neten túr megoldás találtam, egy drivermax nevű eszköz segítségével kiszedték a vistából a drivert és frankón fel lehet telepíteni a w7-re. És jé tényleg. Microsoft által kiadott driver. Mivel érintőképernyős laptop, innentől kezdve frankón műxik a képernyőforgatás, felbontás, minden. Juhé ... - mondom elhamarkodottan,
  De meg akartam nézni a WEI-t. És az ördög nem alszik - csontra fagy az "Assessing Windows Media Decoding Performance" pontnál. Újra netet túrok, utánaolvasok és látom, hogy egy WMV fájl lejátszása adja meg magát. Média player elindít, és láss csodát, ott is kifagy. Gondolkodok és más gyártó "kódekjét" letöltöm és feltelepítem. Mediaplayer frankón lejátssza már a filmet, így boldogon várom a WEI-t. Bőszen küzd vele jó pár percig, végigmegy a progress bar és kiköpi, hogy sajnos nem tudja megmérni, ismeretlen hiba miatt. :
  Na akkor most mi van - tovább túrok és a logfájlba ezeket találom:
  "ERROR: Win32 exception thrown: traceanalysis.cpp @ 204 (VidPerf: querying info sources): pGpuInfo->QueryEngines() returned an invalid container (code 0x8000ffff) mediaex Assessment FAILED due to an error".

  És itt elfogyott a türelmem, és a kedvem is a folytatástól.
  jah, ment a feedback redmondba, több is - és okulásként leírom ide is, hogy hátha valakinek van még valami ötlete.

  Uff!
  Elemér
  Tuesday, February 10, 2009 2:26 PM

All replies

 • Ha XDDM alapú driver, akkor by design.
  Tuesday, February 10, 2009 2:51 PM
 • XDDM-nek XDDM.

  De kifejtenéd, hogy mit értesz a "by design" alatt?

   

  Köszi!

  Wednesday, February 11, 2009 8:29 AM
 • Az XDDM driverek még XP-hez készültek, Vista és W7 alatt WDDM az ajánlott. Továbbá a W7-ben ismert hiba az általad említett jelenség, tehát várni kell a következő verzióig, vagy WDDM drivert kell keresni az eszközhöz.
  Wednesday, February 11, 2009 9:19 AM